Jump to content

Da li je moguće?


Vanny798

Preporučene objave

Ne kužim se uopće u zakone, pa će moje pitanje mozda biti glupo. Mužev djed je 1980. pokopao jedan bračni par u svoju grobnicu, oni su mu za uzvrat ostavili 200 m2 zemlje do njegove. Svoj dogovor nisu nigdje zapisali,ovjerili  Djed se koristio tom dobivenom zemljom sve ove godine. E sad, mi smo dobili djedovu parcelu, i sad bi htjeli prebaciti na sebe i taj dio koji je djed dobio od njih. Na tu parcelu su uknjiženi 21 vlasnik izmedju njih i taj bračni par.  Na koji način da mi to prebacimo na sebe (djeda)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morat ćete podnijeti tužbu radi utvrđenja prava vlasništva protiv 21 upisanog vlasnika, odnosno protiv njihovih nasljednika. Ako je djed slučajno na tom zemljištu po nekoj osnovi upisan u katastru, ali nije u gruntovnici, onda možete pokrenuti i pojedinačni zemljišnoknjižni ispravni postupak. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dugotrajno i detaljno kopanje po zbirkama isprava temeljem kojih su se te osobe uknjižile, katastarskim podacima, matičnim uredima, rješenjima o nasljeđivanju itd. da dođete do što više potrebnih podataka na temelju kojih ćete moći identificirati o kojim osobama se radi i tko su njihovi nasljednici. 

Ne radi se o jednostavnom postupku i sigurno će proći jako puno vremena prije nego što uopće budete imali sve podatke koji su vam potrebni za podnošenje tužbe. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija