Jump to content

Građevinska dozvola


Hoop

Preporučene objave

prije 2 sati , Hoop je napisao:

Poštovani!

U zemljišnoknjižnom izvatku mi je zabilježba da nemam priložen akt o legalnosti. Da li je ipak moguće ishoditi građevinsku dozvolu?

LP,

Poštovani,

nije moguće ishoditi naknadno građevinsku dozvolu. U Vašem slučaju potrebno je pokrenuti postupak legalizacije nezakonito sagrađenog objekta.

Ovdje Vam je kolega Spitfire objasnio detaljnije.

 

uređeno: od BRKICA00
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 42 minuta, Hoop je napisao:

Poštovani BRKICA00!

Iako zgrada nije legalizirana odobrena je za istu građevinska dozvola. Kako je to moguće?

Poštovani,

možete li mi malo reći detaljnije o građevinskoj dozvoli. Da li je dozvola izdata za vrijeme Jugoslavije ili je izdata nedavno, kada je kuća izgrađena (baš izgrađena, a ne zadnje adaptirana)? Možda još da li je dozvola izdata baš za tu kuću ili ste podnijeli zahtjev za građevinskom dozvolom za drugi objekt na istoj parceli? Ukoliko je dozvola izdana za vrijeme Jugoslavije ili trenutno u RH i imate kojim slučajem projekt provjerite da li je kuća izvedena po tom projektu (sve mora odgovarati - položaj na parceli, kvadratura) i na temelju toga možete zatražiti upis u katastar i maknuti zabilješku o manjku akta o legalnosti ali ponavljam SVE MORA ODGOVARATI.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Građevinska dozvola je izdana prošle godine i odnosi se na zgradu moga susjeda, na koju sam se žalila. Sada je to na Upravnom sudu. Susjedova kuća je izgrađena početkom 19 stoljeća i nema akta za legalizaciju. Tek na temelju ove građevinske dozvole će ju moći legalizirati. Ali  me zanima kao su sve službe odobrile tu građevinsku iako je navedeno u geodetkom projektu da nema akta o legalnosti. To su urbanisti, konzervatori i na kraju Ministarstvo graditeljstva. Kako je postala izvršna tako je susjed već sve završio odnosno izgradio i evo bez obzira na sudski postupak i što nije pravomoćna, susjed je gotov sa nadogradnjom i belvederima a jedan belveder mi je nasuprot prozora te je s njega pogled ravno na moj kuhinjski stol i cijelu kuhinju. Totalno smo ne upućeni pa ako je moguć Vaš uvid u čest.zg. 99/2 u KO Korčula dok smo mi na čest.zg. 99/1 ali nije ucrtano trenutno stanje te se nalazimo iza susjedove kuće. Moja kuhinja je upisana u ZK odjelu Korčula kao ruševina a spojeni smo - čest.zg. 99/1 sa "ruševinom" voltom tj. kamenim lukom. Ispod kamenog luka je štrada tj. ulica. Živim u Starom Gradu u Korčuli i pozdravljam, posao je u pitanju.   

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , Hoop je napisao:

Građevinska dozvola je izdana prošle godine i odnosi se na zgradu moga susjeda, na koju sam se žalila. Sada je to na Upravnom sudu.

 

prije 5 sati , Hoop je napisao:

Susjedova kuća je izgrađena početkom 19 stoljeća i nema akta za legalizaciju.

Ako je izgrađena početkom 19. stoljeća, sasvim je legalna, kao i sve što je izgrađeno prije 15.02.1968. godine što potvrđuje Uporabna dozvola za građevine izrađene prije spomenutog datuma. 

Kako je susjed ishodio građevinsku dozvolu (pretopstavljam za nadogradnju/dogradnju/rekonstrukciju), kao investitor može početi graditi na vlastiti rizik na temelju izvršne dozvole. Što će Upravni sud reći, preostaje za vidjeti. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija