Jump to content
malimaslacak21

Prodaja putem interenta isključivo putem pouzeća

Preporučene objave

Poštovani,

interesira me sljedeće:

Imam u planu pokrenuti dropshipping online posao sa obućom i ostalim modnim dodatcima. Pa me interesiraju sljedeća pitanja kako bi izbjegla otvaranje obrta ili firme u početku dok posao ne krene i ne postane ozbiljniji?

Ako prodajem neku vrstu robe(kape,tenisice itd) putem interneta najmanji iznos je tipa 200,00kn a najveći 2000,00kn i to isključivo prodajem putem hrvatske pošte i putem pouzeća. Postoji li mogućnost da se susretnem sa kakvom poreznom kontrolom? 

Da li porezna može pokrenuti istragu ili utvrditi sivu trgovinu ako novac nikad ne položim na račun već ga čuvam kako bi stari rekli "u čarapi"?

Da li pošta izdaje kakve naloge za  kontrolu osobe koje učestalo šalju robu i primaju uplate fizički od strane poštara putem pouzeća u obliku poštanske uputnice?

Postoje li neki iznosi u pošti koji se promatraju? Npr 30000-50000 kn da mi dodje kroz mjesec u manjim transakcijama po 200-300kn pa se nakupi?

Zanima me da li netko posluje na taj način  bez da ima prijavljenu firmu, obrt i slicno i da li mu normalno poštar donosi tako sličan iznos kroz mjesec kuci ili ga on podiže u pošti nakon obavijesti?

Jos jednom ponavljam radilo bi se o malim iznosima koje poštar kontinuirano donosi svaki radni dan po malo ali se kroz 30 dana nakupi neka ozbiljnija svota.

Napomena novac nikad i u nikojem slučaju ne bi bio uplaćen na račun. Niti putem HUB1 uplatnice od strane pošte niti osobno da ga položim. Već ga preuzmem fizički kada ga poštar donese ili ga preuzmem u poštanskom uredu.

Pozdrav svima Vaša nova legalis članica :D

Unaprijed hvala

 

 

Uređeno od malimaslacak21

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Netko je ovdje pisao da Carina prati kretanja pošiljaka Hrvatske pošte i može putem Njuškala i sličnih internet trgovina vidjeti radi li se o neregistriranoj djelatnosti, to je do sada bilo u domeni Carine, vjerojatno još uvijek jest (nakon velikog povratka Državnog inspektorata), a zakon koji biste trebali proučili jest Zakon o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, kazne su prilično velike, pa postupajte s oprezom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovanje,

Također me zanima da li ikako policija ili nadležne službe mogu vidjeti koliko mi je novaca stiglo ako šaljem običnom poštom, plaćanje pouzećem, te mi novac ne sjeda na bankovni račun već mi poštar donosi na kućnu adresu?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 3 sati , drot13 je napisao:

U slučaju nekog postupka mogu provjeriti u pošti.

Znate li možda kolka je mogućnost za tako nešto?

Još me zanima ako je nešto išlo i preko bankovnog računa, a u međuvremenu taj račun nije više u funkciji odnosno zatvoren je, kakve su šanse da i to otkriju?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×