Jump to content

Web stranica koja sadrzi podatke s drugih stranica?


basix

Preporučene objave

Radim na web stranici koja ce na dnevnoj bazi skupljati informacije sa vise drugih stranica odnosno webshopova i prikazivati njihove cijene odnosno informacije samih proizvoda koje webshopovi nude. Naravno biti ce naznaceno sa koje stranice su koji podaci proizvoda i cijena preuzeti. Ja necu prikazivati te podatke kao svoje. 

Zanima me moram li ja traziti eksplicitno odobrenje od tih webshopova da bi mogao uzimati njihove podatke i prikazivati ih na svojo stranici, naravno kao njihove ili mogu bez eksplicitnog odobrenja ali mozda s nekom naznakom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni se čini da je to poslovni model, da sklopite suradnju s tim webshopovima da, so to speak, reklamirate njihove proizvode za određenu naknadu, tako da bih ja svakako ostvarila suradnju s njima (pa za prvu ruku možda i bez naknade), no to su javno objavljeni podatci, i ako navedete izvor, ne kršite autorsko pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro, ne bi sad ulazio u poslovne modele i suradnje. Mene vise zanima opcenito sto se smije sto se ne smije. A sto ako se radi o privatnom webshopu, kojem ne moze bilo tko imati pristup, tj podaci nisu javni vec morate imatit dodijeljeni korisnicki racun da biste ih vidjeli? Naravno opet pod uvjetom da se navede izvor podataka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija