Jump to content
basix

Web stranica koja sadrzi podatke s drugih stranica?

Preporučene objave

Radim na web stranici koja ce na dnevnoj bazi skupljati informacije sa vise drugih stranica odnosno webshopova i prikazivati njihove cijene odnosno informacije samih proizvoda koje webshopovi nude. Naravno biti ce naznaceno sa koje stranice su koji podaci proizvoda i cijena preuzeti. Ja necu prikazivati te podatke kao svoje. 

Zanima me moram li ja traziti eksplicitno odobrenje od tih webshopova da bi mogao uzimati njihove podatke i prikazivati ih na svojo stranici, naravno kao njihove ili mogu bez eksplicitnog odobrenja ali mozda s nekom naznakom?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Meni se čini da je to poslovni model, da sklopite suradnju s tim webshopovima da, so to speak, reklamirate njihove proizvode za određenu naknadu, tako da bih ja svakako ostvarila suradnju s njima (pa za prvu ruku možda i bez naknade), no to su javno objavljeni podatci, i ako navedete izvor, ne kršite autorsko pravo.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Dobro, ne bi sad ulazio u poslovne modele i suradnje. Mene vise zanima opcenito sto se smije sto se ne smije. A sto ako se radi o privatnom webshopu, kojem ne moze bilo tko imati pristup, tj podaci nisu javni vec morate imatit dodijeljeni korisnicki racun da biste ih vidjeli? Naravno opet pod uvjetom da se navede izvor podataka.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×