Jump to content

Zamjena parkirnog mjesta


ETAMARIJETA

Preporučene objave

Kupila sam nedavno stan i s njim pripadajuće označeno parkirno mjesto u dvorištu zgrade. Prodavatelj nije kupcima ponudio mogućnost izbora vanjskog ili garažnog parkirnog mjesta. Susjed je voljan zamjeniti svoje garažno parkirno mjesto mojim vanjskim parkirnim mjestom uz moju nadoplatu razlike u cijeni međutim zanima me kako se takva zamjena parkirnih mjesta može provesti papinatim putem. Te koje su mogućnosti koje kao vlasnik vanjskog parkirnog mjesta imam ako se na njega neovlašteno parkira tuđi automobil, pauk služba ? Policija?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pravo na parkirno mjesto imate ako Vam pise u vlasnickom listu, dakle u vlasnickom listu mora pisati parkirno mjesto.

Sto se tice zastite parkirnog mjesta policija niti prometni redari Vam ne mogu pomoci ukoliko se netko neovlasteno parkira na vase parkirno mjesto odnosno ne petljaju se u privatno vlasnistvo. To se jedino moze rijesiti privatnom tužbom. Ukoliko vam u vlasnickom listi stoji parkirno mjesto zatvorite ga pomicnim stupićem ili slicno...

uređeno: od Davorzg
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najvjerojatnije je vaše parkirno mjesto upisano kao pripadak vašeg stana i susjedovo garažno parkirno mjesto kao pripadak njegovog stana još prilikom etažiranja zgrade. 

Dakle, jedini potpuno siguran način da parkirna mjesta ''zamijenite'' jest da se radi ponovno etažiranje cijele zgrade i da se susjedovo parkirno mjesto upiše kao pripadak vašeg stana i vaše kao pripadak njegovog stana, ali to vam je potpuno neisplativo raditi. 

Vi sa susjedom možete potpisati ugovor kojim ćete zamijeniti parkirna mjesta, ali taj ugovor će vezati samo vas i nije trajno rješenje, budući da se takvim ugovorom ne možete niti vi upisati kao vlasnik njegovog parkirnog mjesta niti on kao vlasnik vašeg parkirnog mjesta. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija