Jump to content

ugovor sa kompanijom za opskrbu plinom


psihozg

Preporučene objave

Ne znam spada li ovo pod ovu temu, ali imam problem s jednom kompanijom koja kod nas distribuira plin.

Klasično, došli su starijoj osobi na selu, naveli je da potpiše ugovor obečavajući joj jeftiniji plin, nisu spomenuli fiksnu naknadu koja iznosi gotovo 5 puta više od gradskog plina i sad ide trakavica. S prvim računom kada se uočila fiksna naknada (btw taj mjesec je isporučena količina plina iznosila 0, tj. jedini trošak za taj mjesec je bila ta fiksna naknada) zatražen je raskid ugovora preko telefonske korisničke službe. Korisnička služba traži da se raskid zatraži e-mailom. E-mailom je zatražen raskid, no njima treba 2 tjedna da odgovore na mail. Pa onda traže dodatni podatak, odnosno broj osobne iskaznice (preko telefona su rekli da pošaljem samo OIB i broj obračunskog mjesta), šaljem i broj osobne iskaznice, nakon 2 tjedna dolazi mail da prihvaćaju raskid. Meni dolazi novi račun, opet ih zovem, pa mi kažu kako je raskid nemoguće napraviti prije idućeg mjeseca jer nije poslan do 15.tog u mjesecu. Cijelo vrijeme uz raskid se žalim kako mi je naplaćena fiksna nakada koju njihov trgovac nije prezentirao, oni samo objašnjavaju čemu služi fiksna naknada (cijena plina je išla gore, a oni kako im valjda hrvatska regulativna agencija ne da da povise cijenu plina, izmislili su veću fiksnu naknadu), dolazim u njihov ured gdje mi njihova agentica kaže da napišem reklamaciju koju će ona proslijediti upravi. Uprava mi za 2 tjedna odgovara opet isto, odnosno zašto naplačuju fiksnu naknadu. Tek tada mi kažu da me ne mogu prebaciti drugom operateru (gradskoj plinari) jer nisam podmirio račun. Podmirujem račun da bi mi rekli da odem u plinaru i prebacim se kod njih. Dakle od mog pismenog zahtjeva koji je podnesen 16.1. ove godine, ja do danas nisam prebačen drugom operateru iako sam tražio raskid ugovora. 
Tek sredinom 3ćeg mjeseca su mi rekli da moram platiti sporno dugovanje da bi me prebacili drugom operateru, pa me zanima je li to po zakonu, tj mogu li me prisilno držati vezanog ugovorom toliko dugo iako sam jasno zatražio raskid još u prvom mjesecu. I imam li zakonski pravo na tužbu s obzirom da su lažnim oglašavanjem (ne navođenjem svih troškova), prevarili moju majku i naveli je da potpiše ugovor? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija