Jump to content
debil00

Kada je pretres dozvoljen

Preporučene objave

Pozdrav, zanima me koja su moja prava prilikom pretresa, kada me se smije pretrest, smije li se pretrest maloljetnika i koliko daleko taj pretres smije ici.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pa evo živim u malom gradiću di ima dosta droge i vjerujem da zbog toga inspektori i policija non-stop pregledavaju osobe.

situacije koje su se meni osobno dešavale: zaustavljanje prilikom vožnje bez počinjenih prekršaja na cesti te pregled cijelog auta, zaustavljanje na ulici usred grada te diranje džepova, rukava, nogu, ponekad i do krajnje granice spolovila, skidanje patika te prekopavanje torbi i torbica, zaustavljanje pješke te prilikom pronalazaka ključeva auta zahtijevali su da ih odvedem do auta te su i njega pretresli.

 

zanima me što je od ovog dozvoljeno, pogotovo bez ikakve opravdane sumnje, ovo se dešava i mojim maloljetnim prijateljima(imam nedavno napunjenih 18), smiju li njima to raditi?

Uređeno od debil00

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Dozvoljeno je, i tebi i prijateljima. Ako mislite da vas se osobno cilja bez razloga, možete poslati pritužbu na rad policije (MUP-u) idući put kad se dogodi, ali oni vas smiju i legitimirati i pregledati. Ne smiju vas skidati do gola niti sami otvarati predmete (npr. torbe) i vozila, ali mogu vas tražiti da to napravite. Niste dužni po tome postupiti, ali u protivnom vas mogu uhititi i tražiti nalog (za koji je potrebna konkretnija sumnja, ali teško je napamet reći s čim oni raspolažu).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kao što je Drot naveo, ako se to opetovano dešava od strane istih policijskih službenika, možete podnijeti pritužbu, jer takvo što bi već spadalo u uznemiravanje (govorim o "ciljanju" vas od strane istih policajaca).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici×