Jump to content
VUKANJAC19

ISTUPANJE IZ SINDIKATA

Preporučene objave

Molim Vas za savjet/pomoć u vezi istupanja iz sindikata. Član sam sindikata 8,5 g. prilikom pristupanja sindikatu dao sam dopuštenje da mi na plaći uzima članarinu...odlučio sam ispisati se iz sindikata i tu dolazi do problema...napisao sam zahtjev za istupanje, obustavu naplate članarine te vratio člansku iskaznicu u ured od sindikata...tajnica mi kaže da moj zahtjev nije pravnovaljan te da on za njih ne predstavlja ništa...te mi nudi da potpišem istupnicu na koju ona stavlja datum 06.11.2019 g znači 6 mjeseci od točnog datuma, na moj upit da li ona zna da je sada 5 mjesec odgovara mi da mi moraju uzimati članarinu idućih 6 mj te da potpišem i onda rješavam to sa predsjednikom podružnice...odbio sam te joj ostavio svoj zahtjev i člansku iskaznicu....nakon toga poslao sam e mailom taj isti zahtjev u financije u firmi i u sindikalnu središnjicu u Zg. na što mi odgovara predsjednik podružnice kako moram plaćati članarinu 6 mj jer je on sa svojim "igračima" donio takvu odluku prije 2 god... moj je odgovor bio da kada sam se učlanjivao u sindikat ta odluka nije postojala te je samim time za mene nevažeća, naglasio sam mu da prema Ustavu RH, zakonu o radu i statutu sindikata na to nema pravo, no on pili po svome te mi je naplaćena članarina nakon svega toga.

Isprika na dužem postu no pokušao sam čim detaljnije objasniti.

 

hvala svima na odgovorima

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Što piše u statutu sindikata o istupanju?Nikakva odluka šefa podružnice tu ne vrijedi nego samo statut.Poslat zahtjev direktno u sjedište sindikata.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Članak 9. 1. Istup iz članstva SMH-IS obavlja se dragovoljno u pisanom obliku koji se podnosi glavnom sindikalnom povjereniku ili regionalnom povjereniku uz prilaganje članske iskaznice. O zahtjevu za istup ne donosi se posebna odluka. Danom istupanja iz SMH-IS članu prestaju prava, a nastale obveze prema sindikalnoj podružnici dužan je odmah ispuniti, a najkasnije zadnjim danom u mjesecu u kojemu je istupio iz članstva.To piše u statutu. Poslao sam u središnjicu e mail a oni su ga samo proslijedili regionalnom povjereniku koji mi i ne dozvoljava istup.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×