Jump to content
Sign in to follow this  
Tindorf

Porezni dug odvjetnice

Preporučene objave

, Tindorf je napisao:

Kako je moguće da jedna odvjetnica ima dug kod porezne od 688.000 kuna i smije dalje raditi? Gdje je tu vjerodostojnost?

U principu svi mogu raditi s dugom, iznimka postoji samo onda kada je izrečena zaština mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti. 

Naravno, u navedenom slučaju, zbog tolikog duga, za vjerovati je da su od strane Porezne uprave provedene sve mjere ovrhe, očito bezuspješno. Odvjetnica za svoje dugove odgovara neograničeno cijelom svojom imovinom. Logika nalaže da toliki dug nije financijski održiv za prosječnog odvjetnika, što znači da ona ili uopće ne radi ili vješto izbjegava mjere ovrhe. 

Lako je moguće da odvjetnica vuče za nosu Poreznu, i dalje radi, naplaćuje u gotovini, imovinu je možda prebacila na nekog drugog ili je uopće nema, međutim, takvo nešto ne ulazi u redovan rad Porezne, nego zahtijeva poseban angažman i dugotrajan postupak dokazivanja. 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • objavio MeetDave
   Poštovani,
   Treba mi odvjetnik ili osoba s polozenim pravosudnim na podrucju Zagreba, samo da bi mi reviziju podnijela uz minimalni pregled iste koja je vec dobrim dijelom dovrsena/napisana. Molim vas da mi se javite preko privatnih poruka (PM).
   Srdacan pozdrav i hvala unaprijed
  • objavio Justificio
   Poštovani
   Tražim odvjetnika za riješavanje imovinsko-pravnih odnosa.
   Potrebno nam je usklađenje katastra i gruntovnice, u posjedovnom listu je situacija čista, no u zemljišnim knjigama nije. Radi se o katastarskoj čestici koja je društveno vlasništvo, a svi njeni "vlasnici" su zaprava upisani u teretni list kao korisnici svako svoje određene nekretnine na toj čestici, koja zapravo čini pola ulice, ima 4 ZK tijela i iskreno, ja stvarno ne znam što bi se trebalo raditi, bi li se trebao pokretati ispravni postupak ili što, doista ne znam i trebam pomoć.
   Uz sve to, danas je u katastru umjesto nekad 5 vlasnika (korisnika), što je trenutna situacija u zemljišnim knjigama, upisano dvoje vlasnika (korisnika), što se riješilo darovnim ugovorom, a to dvoje u zemljišnim knjigama imaju veći udio u vlasništvu naspram preostalih troje.
   Tako da meni treba netko tko bi mi pomogao da riješim zemljišne knjige na način da se nekretnina izdvoji iz te ogromne čestice, da se ljudi upišu kao vlasnici, i to njih dvoje umjesto petoro i da se sve to uskladi sa katastrom.
   Hvala unaprijed i ispričavam se ako sam pogriješila temu. Molim Vas da ju preusmjerite gdje je potrebno i tko ima za preporuku odvjetnika koji bi mi to mogao riješiti, da mi se javi u PP.
   Hvala i lijepi pozdrav,  J.
  • objavio Matilda2
   Pozdrav,
   u slučaju ovrhe na računu firme (zbog sitnih dugovanja po par sto kuna), a firma više neće poslovati te neće biti više priljeva sredstava, odgovara li direktor/vlasnik firme svojom imovinom/novčanim sredstvima? Odgovara li direktor svojom imovinom u slučaju da dođe do brisanja firme zbog blokade računa? Može li direktor ikad odgovarati svojom imovinom za dugovanje postojeće ili ugašene firme? Firma nema nikakve imovine, a dug je ukupno možda 2000 kn.

   E.
  • objavio asimicko
   Poštovni molim pomoć/savjet,
   moja teta (od tate sestra) želi mi darovnim ugovorom ostaviti svoj dio koji je naslijedila nakon djedove smrti. Ja  također imam suvlasništvo nad istim nekretninama/česticama koje je naslijedio moj otac, a nakon njegove smrti i ja. Također koristim te nekretnine.
   Zanima me jesam li u ovom slučaju oslobođen poreza na nekretnine (suvlasnički dio) koji dobijem od tete darovnim ugovorom.
   Hvala
  • objavio Vritnaham
   Poštovani,
   Traži se odvjetnik za obiteljsko nasilje, davanje lažnih iskaza, ugroza egzistencije, maltretiranje i izniman broj povreda obiteljskog prava.
    
 • Online korisnici×