Jump to content
monika0000

obrt ili j.d.o.o. za otvaranje web trgovine

Preporučene objave

Pozdrav,

razmišljala sam o otvaranju web trgovine za preprodaju robe koja bi se naručivala iz inozmestva (zemlje EU, Kina i sl.) pa bi mi trebao savjet što je bolje otvoriti u ovom slučaju te koja se djelatnost upisuje za ovu vrstu poslovanja. U slučaju da je obrt bolja opcija, da li se za web trgovinu može otvoriti paušalni obrt ili?

Ono što me također najviše brine je način na koji se provodi uvoz robe (knjiženje troškova, carina, pdv, vat i sl.), te da li je moguće ostvariti povrat pdv-a (nebi bila u sustavu pdv-a). Da li ovakvo poslovanje što se tiče papirologije mogu voditi sama (uvoz iz inozemstva) ili je bolje imati knjigovođu? 

To bi mi bio side job, obzirom da sam stalno zaposlena.

Puno hvala.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako ste stalno zaposleni, po mom mišljenju bi bilo bolje otvoriti j.d.o.o., jer kao direktor nećete plaćati doprinose, osim za razliku do direktorske osnovice, ako sada primate plaću manju od 5.400,00 kn otprilike. Osim toga, imovina i obveze j.d.o.o.-a bi bile odvojene od Vaše privatne imovine, za razliku od obrta gdje obrtnik odgovara svojom cjelokupnom imovinom. Ako je riječ o trgovini, trebate udovoljavati MTU za trgovinu, ako uvozite, brzo ćete prijeći promet od 300.000,00 kn godišnje isporuka roba i usluga i ionako ćete morati ući u sustav PDV-a po sili zakona. Ako je j.d.o.o. u pitanju, ja bih Vam savjetovala da angažirate računovođu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×