Jump to content

Zastara - otkup stana


billynik

Preporučene objave

Poštovani, 

               Dobio sam opomenu na kojoj piše da je uvidom u evidenciju naplate cijene stana obročnom  otplatom, utvrđeno da nisam podmirio  dospjelu ratu za otkup stana i onda se navodi dvije rate u 2002 godini i jedna iz 2008. godine. Iskreno nema pojma da li sam to platio ali to čuva račune 17 godina. Zanima me da li se mogu pozvati na zastaru i kad zastara nastupa u ovom slučaju je nisam našao u zakonu o obaveznim odnosima,odnosno nisam siguran gdje spada obročni otkup stana. Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Nažalost, po mom mišljenju, radi se o zastari za ugovornu obvezu po ugovoru o otkupu stana, Vi možda možete prigovarati zastari pojedinog obroka (koja po mom mišljenju nastupa istekom 5 godina od dospijeća), no neisplatom svih obroka za otkup stana, grad Vam neće izdati tabularnu ispravu za upis u stan, pa predlažem da podmirite i te tražbine koje su zastarjele, no to je samo moje mišljenje, predlažem da pričekate i neka druga iskustva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija