Jump to content
iscjelitelj13

Premještaj na drugo radno mjesto

Preporučene objave

Poštovani, moj brat više od 30 godina radi u velikom turističkom poduzeću. Završio je gimnaziju, a do prije nešto manje od dvije godine radio je na recepciji. Tada su počeli i njegovi zdravstveni problemi, a maknuli su ga sa recepcije kako bi radio na rampi turističkog naselja. Postoji sumnja da ima Parkinsonovu bolest, ali još je na pretragama. Ipak, redovit je na poslu i nikada nije bilo pritužbi na njegov rad. Kada su ga premještali rekli su mu da je na tom mjestu sada miran do mirovine (nekoliko puta su ga premještali po raznim recepcijama, uglavnom velikih hotela).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Prije tri dana došao je k njemu direktor toga turističkog naselja i rekao mu da ga premješta na neko udaljeno parkiralište. On ne vozi (zbog bolesti), a nema organiziranog prijevoza. Brat je išao pitati, ali tamo nitko ne zna da bi on trebao tamo doći niti što bi trebao raditi.
Važno je reći da će moj brat za mjesec dana navršiti 63 godine, a to znači da do pune mirovine treba raditi još dvije godine.
Molim savjet. Postoji li u Zakonu o radu neki oblik zaštite radnika pred mirovinom? Gdje potražiti pomoć?
Nama se čini da se taj direktor njega želi riješiti i da želi isprovocirati da sam ode. 
Hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poslodavac ne može Vašeg brata premjestiti na drugo radno mjesto bez njegove suglasnosti. Također, mora mu ponuditi izmjenu ugovora o radu, koju Vaš brat može ili ne mora prihvatiti (ovisi o uvjetima koje mu poslodavac bude ponudio). Naime, ugovor o radu ne može se samo tako mijenjati tj. jednostranom izjavom volje ugovorne strane, a što znači da se bez suglasnosti druge ugovorne strane, radnik ne može premjestiti na drugo radno mjesto. Neka brat traži od poslodavca ponudu izmjene ugovora o svom radu, a potom neka donese odluku tj. hoćete li je prihvatiti ili ne.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×