Jump to content

Premještaj na drugo radno mjesto


iscjelitelj13

Preporučene objave

Poštovani, moj brat više od 30 godina radi u velikom turističkom poduzeću. Završio je gimnaziju, a do prije nešto manje od dvije godine radio je na recepciji. Tada su počeli i njegovi zdravstveni problemi, a maknuli su ga sa recepcije kako bi radio na rampi turističkog naselja. Postoji sumnja da ima Parkinsonovu bolest, ali još je na pretragama. Ipak, redovit je na poslu i nikada nije bilo pritužbi na njegov rad. Kada su ga premještali rekli su mu da je na tom mjestu sada miran do mirovine (nekoliko puta su ga premještali po raznim recepcijama, uglavnom velikih hotela).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije tri dana došao je k njemu direktor toga turističkog naselja i rekao mu da ga premješta na neko udaljeno parkiralište. On ne vozi (zbog bolesti), a nema organiziranog prijevoza. Brat je išao pitati, ali tamo nitko ne zna da bi on trebao tamo doći niti što bi trebao raditi.
Važno je reći da će moj brat za mjesec dana navršiti 63 godine, a to znači da do pune mirovine treba raditi još dvije godine.
Molim savjet. Postoji li u Zakonu o radu neki oblik zaštite radnika pred mirovinom? Gdje potražiti pomoć?
Nama se čini da se taj direktor njega želi riješiti i da želi isprovocirati da sam ode. 
Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslodavac ne može Vašeg brata premjestiti na drugo radno mjesto bez njegove suglasnosti. Također, mora mu ponuditi izmjenu ugovora o radu, koju Vaš brat može ili ne mora prihvatiti (ovisi o uvjetima koje mu poslodavac bude ponudio). Naime, ugovor o radu ne može se samo tako mijenjati tj. jednostranom izjavom volje ugovorne strane, a što znači da se bez suglasnosti druge ugovorne strane, radnik ne može premjestiti na drugo radno mjesto. Neka brat traži od poslodavca ponudu izmjene ugovora o svom radu, a potom neka donese odluku tj. hoćete li je prihvatiti ili ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija