Jump to content
Gerira

Kako se zastititi?

Preporučene objave

Pozdrav

Imam cudnu situaciju, nisam se nikada nadao da cu u ovako necemu zavrsiti. Zivim u stanu od roditelja svoje bivse prijateljice. Bili smo si jako dobri, culi se svakodnevno. Odnos je propao i nismo se vidjeli ni culi par mjeseci, a i dalje zivim u tom stanu i placam sve. 

Meni je bilo zao i nakon par mjeseci sam joj se javio da raspravimo tu svadju i nesuglasice. Nakon 2-3 dana natezanja preko poruka, pocela mi je prijetiti da ce zvati svog oca da me izbaci na silu, da ce mijenjati brave stana i izbaciti sve moje stvari na hodnik. Sve to ili opcija da sam kazem njenom ocu da sam nasao novi stan ili da platim vecu stanarinu (koju bi ona prezentirala kao da sam ja dobrovoljno predlozio), ako ne bi "dobrovoljno" pristao onda bi ona ispricala da ju uhodim i prijetim (sto nisam nikada) svom ocu i prijetila se prijavom policiji.

Odlazim uskoro iz stana jer me strah za moju sigurnost i ne zelim imati s*anja u zivotu zbog necijih laznih optuzbi.

Sto bi jos mogao uciniti da se zakonski zastitim, ne zelim imati posla ni veze s takvom osobom? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Prva greška vam je što niste sa vlasnikom stana porazgovarali nakon prekida prijateljstva. Mirno, hladno, staloženo ispričali svoju stranu priče i dali mu do znanja da će druga strana priče biti drugačija i da znate da u tom "srazu priča" vi gubite zbog subjektivnih razloga, ali da jednostavno više ne želite biti u nekom čudnom položaju uslijed novonastalih okolnosti, pa pitate njega kako on želi razriješiti predmet najma.

U svakom slučaju, kako ste odlučili sami iseliti, moja sugestija je da prekinete svaki kontakt s "prijateljicom", a pitanje oko stana rješavate direktno sa vlasnikom. Poruke "prijateljice" u kojima vas ucjenjuje obavezno zadržati za slučaj da poželi ostvariti svoje prijetnje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×