Jump to content

Smetanje posjeda


ruzakatarinalimska@gmail.c

Preporučene objave

U posjedu sam, sa svojom obitelji,  kuce, dvora, vrta i vocnjaka u komadu. Kuca se nalazi na padini. Zemljiste do moga je na nizem terenu i voda od kise sljeva se sa brda, gdje mi je vrt i vocnjak, na nizi teren. Ne zadrzava se na tom terenu jer je sustav kanala uredjen i voda samo prodje preko zemljista. Susjed,od nedavno novi vlasnik, neprestano radi probleme. Ulazi u moje zemljiste, srusio je moju sljivu i odvukao jer mu je smetala. Napominjem nije bila na medji. Sada pravi barikade i navodi vodu da ide meni kroz kucu i ometa me stalno u posjedu. Ne zelim sa susjedima ici na sud i tuzakati se ali me zanima kako mogu rijesiti taj problem sa susjedom i koga mogu kontaktirati radi toga problema a prije sudske tuzbe jer ocito da razgovor sa susjedima ne vodi nikamo.

Hvala na odgovoru.

ruzakatarinalimska

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 16 sati , ruzakatarinalimska@gmail.c je napisao:

Sada pravi barikade i navodi vodu da ide meni kroz kucu i ometa me stalno u posjedu.

Što se tiče vašeg problema, nema tu puno filozofije. Imate na raspolaganju dopuštenu samopomoć ili sudsku zaštitu. Dopuštena samopomoć se koristi kada bi sudska zaštita stigla prekasno, s time da ako se koristite njome više nemate pravo na sudsku zaštitu. Na obe mogućnosti se odnosi rok od 30 dana od dana saznaza za smetanje posjeda.

Eventualno, ako se te barikade mogu smatrati radnjama iz područja Zakona o gradnji a nisu gradnja, mogao bi biti nadležan komunalni redar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija