Jump to content
Serafinus

Krađa

Preporučene objave

Poštovani, imam pitanje u svezi krađe.Naime, jučer me je posjetila policija i obavjestila me je da sam dana ( tj. da se došlo do mene kao vlasnika auta preko video nadzora i registracije )15.09.2018. U Pevecu ukrao kupaonsku slavinu u vrijednosti cca.700 kn.Situacija je ovakva, ja sam im rekao da nisam otuđio taj predmet iz poslovnice te da sam taj dan kupio tuš i platio ga na blagajni što je sigurno vidljivo na video nadzoru, a oni su rekli da je sve uredu ali da će dati moje podatke njima pa će oni dalje postupati.Ja se sjećam tog dana i bio sam sa majkom,suprugom i djetetom te sam doista i gledao i uzeo tu slavinu misleći je možda kupiti,otvarao sam je i gledao i na kraju pošto mi se nije dalo slagati to u kutiju ostavio na drugom mjestu ali sam u konačnici vratio praznu kutiju na mjesto gdje je bila(budala).E sad sigurno se može vidjeti da ja nisam iznio predmet iz poslovnice i vjerojatno sumnjaju da sam uzeo pošto sam prčko i premještao isti.Zanima me šta bi se dalje moglo desiti?

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Branite se kako znate i umijete, doista dosta sumnjivo djeluje. Mada, možete kao svjedoke u svoju korist predložiti suprugu i majku, koji će potvrditi Vašu priču. Dakle, na temelju Vaše priče moguće je da će državno odvjetništvo odbaciti kaznenu prijavu, a moguće je da će Vas policija ili ODO ponovno pozvati kod sebe na prvo ispitivanje u svojstvu osumnjičenika, koje će biti izvršeno uz audio-video snimanje. Ako se to dogodi, vrlo je vjerojatno da će podići optužnicu protiv Vas. Teško je reći kako će ocjenjivati Vašu izjavu. Ako dobijete poziv, možete angažirati odvjetnika kaznenjaka, a možete se braniti i sami. Preporuka je braniti se šutnjom dok ne vidite što Vas od dokaza tereti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Znate li gdje ste ostavili? Tražite da se pribavi nadzorna snimka tog dijela trgovine, da se vidi tko je kasnije to uzeo. Nije sve izgubljeno, ali ako je definitivno vidljivo  da ste Vi posljednji dirali tu slavinu i onda nema podatka o tome da ste istu i ostavili, onda bi mogao biti problem, po mom mišljenju. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ukoliko vas se tereti za krađu, ona je obzirom na vrijednost od 700,00 kn tzv. sitna, a u tom slučaju DORH-a nema u igri, već bi dotična trgovina sama treba poduzeti kazneni progon protiv vas.

Hoće li oni to i učiniti, pitanje je, posebice glede toga hoće li ta slavina na kraju biti pronađena, jer je zametnuta ili ju je netko drugi uzeo.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×