Jump to content
Serafinus

Krađa

Preporučene objave

Poštovani, imam pitanje u svezi krađe.Naime, jučer me je posjetila policija i obavjestila me je da sam dana ( tj. da se došlo do mene kao vlasnika auta preko video nadzora i registracije )15.09.2018. U Pevecu ukrao kupaonsku slavinu u vrijednosti cca.700 kn.Situacija je ovakva, ja sam im rekao da nisam otuđio taj predmet iz poslovnice te da sam taj dan kupio tuš i platio ga na blagajni što je sigurno vidljivo na video nadzoru, a oni su rekli da je sve uredu ali da će dati moje podatke njima pa će oni dalje postupati.Ja se sjećam tog dana i bio sam sa majkom,suprugom i djetetom te sam doista i gledao i uzeo tu slavinu misleći je možda kupiti,otvarao sam je i gledao i na kraju pošto mi se nije dalo slagati to u kutiju ostavio na drugom mjestu ali sam u konačnici vratio praznu kutiju na mjesto gdje je bila(budala).E sad sigurno se može vidjeti da ja nisam iznio predmet iz poslovnice i vjerojatno sumnjaju da sam uzeo pošto sam prčko i premještao isti.Zanima me šta bi se dalje moglo desiti?

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Branite se kako znate i umijete, doista dosta sumnjivo djeluje. Mada, možete kao svjedoke u svoju korist predložiti suprugu i majku, koji će potvrditi Vašu priču. Dakle, na temelju Vaše priče moguće je da će državno odvjetništvo odbaciti kaznenu prijavu, a moguće je da će Vas policija ili ODO ponovno pozvati kod sebe na prvo ispitivanje u svojstvu osumnjičenika, koje će biti izvršeno uz audio-video snimanje. Ako se to dogodi, vrlo je vjerojatno da će podići optužnicu protiv Vas. Teško je reći kako će ocjenjivati Vašu izjavu. Ako dobijete poziv, možete angažirati odvjetnika kaznenjaka, a možete se braniti i sami. Preporuka je braniti se šutnjom dok ne vidite što Vas od dokaza tereti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Znate li gdje ste ostavili? Tražite da se pribavi nadzorna snimka tog dijela trgovine, da se vidi tko je kasnije to uzeo. Nije sve izgubljeno, ali ako je definitivno vidljivo  da ste Vi posljednji dirali tu slavinu i onda nema podatka o tome da ste istu i ostavili, onda bi mogao biti problem, po mom mišljenju. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ukoliko vas se tereti za krađu, ona je obzirom na vrijednost od 700,00 kn tzv. sitna, a u tom slučaju DORH-a nema u igri, već bi dotična trgovina sama treba poduzeti kazneni progon protiv vas.

Hoće li oni to i učiniti, pitanje je, posebice glede toga hoće li ta slavina na kraju biti pronađena, jer je zametnuta ili ju je netko drugi uzeo.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio aroo
   Poštovani forumaši, molim vas za pomoć.
   U subotu mi je ukraden bicikl u Zagrebu u sred bijela dana. Mjesto gdje je ukraden je krcato kamerama i sigurno se na jednoj vidi lice kradljivca. Znam točno vrijeme i sekunde krađe. Problem je u tome što nisam prijavljen u Zagrebu, imao sam boravište na staroj adresi (koje je isteklo prije najmanje godinu dana), a sada sam se uselio u stan čija vlasnica živi daleko od Zagreba i dosta je stara. Molim vas da mi javite što mi je činiti, je li pametno u tom slučaju prijavljivati krađu?
  • objavio Patrik16
   Poštovani
   Neki dan sam sa prijateljom ukrao 3 stvarčice. Naravno bili smo uhvačeni. Na meni je bila ukupna vrijednost ukradenog u iznosu od 160kn a na njemu 100kn. S obzirom da smo oboje 16 godina stari zanima me dali čemo dobiti ikakvu kaznu i hočemo li imati problema s policijom i ako da kakve.
   Nadam se da čete uzeti dio vremena da mi pomognete sa mojim pitanjima.
   Hvala.
  • objavio Luna15
   Naime, prije par dana sam ukrala iz bipe kozmetiku vrijednu 350 kn. Nakon sto sam izasla iz ducana, zastitar me priveo i pozvao policiju. U policiji sam dobila neki zapis i kad su me roditelji pokupili bila sam pustena da odem. Zanima me oce li mi taj zapis(pošto mi je jedini) biti vidljiv prilikom moga zapošljavanja, postoji li mogućnost zaključavanja tih zapisa i ako da kada i u kojem slucaju te oće li se to vidjeti kada ću jednog dana vaditi potvrdu o nekažnjavanju?
   unaprijed hvala,
   lp
  • objavio gost555
   Pozdrav,
   Pred nekoliko dana uzela sam 4 nausnice iz H&M trgovine i zaustavila me zastirarka.
   Odvela me u neku sobu i pitala za nausnice na sto sam joj ih ja predala. Rekla je da ako ne zelim suradivat u tom slucaju moze nazvat policiju.
   Policija nije zvana.
   Napisan mi je zapisnik o krađi te me slikala iz razloga sta ne izgledam kao na osobnoj (zbog frizure i par godina razlike).
   Takoder mi je rekla da ona pise taj zapisnik samo kako bi me imali u evidenciji ako se kojim slucajem nesto slicno desi odnosno uhvate me u krađi u nekoj od trgovina gdje radi ta zastitarska firma. Rekla je da u tom slucaju ce mi zvat policiju i mogla bi imat problema.
   Zanima me je li to sve tj. mogu li sada zaboravit na sve to jer sam lekciju definitivno naucila il mogu ocekivat nekakvu tuzbu?
   Napominjem to su bile samo 4 nausnice iz paketa u kojem ih je bar jos 10ak (cijena cijelog paketa je 70 kuna) i policija nije pozvana. Punoljetna sam.
   Hvala
 • Online korisnici×