Jump to content

Zaštita od požara: minimalna udaljenost objekta od stabala


Wonder

Preporučene objave

Pozdrav.

Susjed, investitor, gradi višestambenu zgradu (8 stanova) i kaže da zbog zaštite od požara dobio uvjet da poreže sve čemprese na međi, jer su preblizu zgrade (zgrada je udaljena 3-4 metra, a stabala su visoka i imaju oko 30 godina). Predložio sam rezanje grana, ali kaže da to nije dovoljno - uvjet je da ih odreže. Na internetu nisam našao ništa specifično u vezi te teme, tako da bi mi pomoć dobrodošla.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguće i da je, no to je određeno elaboratom zaštite od požara za koji je javnopravno tijelo izdalo potvrdu da su primjenjene sve propisane mjere zaštite od požara, ili ukoliko nisu poradi spornih čempresa isto tijelo je bilo dužno utvrditi posebne mjere zaštite od požara i dati rok investitoru od 15 dana da isti elaborat i glavni projekt usklade sa tako utvrđenim posebnim uvjetima. U postupku izdavanja građevinske dozvole trebali ste biti pozvani na uvid u spis predmeta te bi mogli vidjeti što je točno traženo posebnim mjerama zaštite od požara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija