Jump to content
Sign in to follow this  
Only my

Zbrka oko elimentacije

Preporučene objave

Molin savjet tko je bio u slicnoj sitoaciji. Naime kad sam se rastavljala pristala sam na elimentaciju 1200kn za 2djece jer je obecao davati jos ponesto. Posto nije placao ni to sudski sam trazila vise, i tada me je prvi put od ljutnje prijavio socijalnom za zanemarivsnje djece, oni su pitali skolu i djeca su isla na razgovor, sve je proslo u redu. Kad sam dobila spor on treba placati 2300,tada je djecu natjerao da lazu da ih tucem te da sam im naredila  da tetama kazu na socijalnom da ih ne tucem. Te ih snimio na mobitel dok to govore. Kada sam ga pitala kad ce placati po novome pustio mi je snimku i rekao da ce odnijeti na socijalno ako budem trazila vise. Zanima me dali ce oni uvažiti taj snimak? Sto da radim? Mislim na djeci se vidi da nisu zanemarena ni da se tuku, ali neznam kako ce one to protumačiti, cure su male lako ih je izmanipulirao sto da kazi. Molim vas pomoc, sto da radim?? 

Uređeno od Only my

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovana, nikakve veze nema ta "njegova prijava" sa njegovom obvezom plaćanja uzdržavanja...

Na njemu je da to i dokaže što smatram da, sukladno Vašim navodima,  neće moći, kazneno ga prijavite radi KD iz čl. 304. KZ RH (Lažno prijavljivanje)

Što se tiče naplate uzdržavanja, Presudom otiđite do FINE i pokrenite izravnu naplatu temeljem Ovršne isprave ili protiv njega pokrenite Ovršni postupak temeljem Ovršne isprave...

No, možete ga i kazneno prijaviti radi nepoštivanja odluke (Presude) i kršenja prava djeteta iz čl. 172. i 173. KZ, što bi Vam, po meni, trebala biti zadnja opcija

Sretno Vam i držite se...!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala vam na savjetima. Meni je najbitnije da ne uvlaci djecu vise u sve. Dovoljno je sto ih nevidja nego 3puta godisnje,, pokusati cu jos jednom na lijep nacin mu objasniti, ako nebude htio onda idem na finu. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Only my je napisao:

...pokusati cu jos jednom na lijep nacin mu objasniti,....

To bi bilo najbolje i najjednostavnije rješenje i za Vas i za oca djeteta i za dijete, ako je ikako moguće

Sretno još jednom.!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×