Jump to content

Godišnji nakon porodiljnog


TBI

Preporučene objave

Pozdrav, imam pitanje vezano za korištenje godišnjeg odmora nakon porodiljnog.

28.10.2017. zavrsila sam na komplikacijama, rodila sam 31.5.2018. i krajem ovog mjeseca trebala bi se vratiti na posao. Godisnji u 2017. sam koristila samo 2 tjedna, dok u 2018. nisam bila niti jedan dan na godisnjem pa me zanima koliko i do kada moram iskoristiti stari godisnji, jer moj poslodavac tvrdi da nemam pravo na godisnji jer sam se trebala vratiti jedan dan na posao da to ostvarim te da ce mi dati samo 2 tjedna godisnjeg... 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sukladno čl. 84. st. 4. ZOR-a godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je stečen, zbog bolesti te korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju, radnik ima pravo iskoristiti po povratku na rad, a najkasnije do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine.

Iznimka je st. 5., ako ako Vam poslodavac ne omogući korištenje do 30.06., tada možete do kraja godine u kojoj se vraćate na posao iskoristiti stari godišnji.

Da pojednostavim, godišnji iz 2017. je "propao" jer ga ne možete prenijeti u 2019., ali možete prenijeti godišnji iz 2018. i koristiti ga najkasnije do kraja ove godine, ako Vam poslodavac ne omogući njegovo korištenje do 30.06.2019. Imate pravo i na godišnji iz 2019.

Dakle imate pravo na cijeli godišnji iz 2018. i 2019. i poslodavac priča gluposti.

 

 

uređeno: od gala385
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija