Jump to content
Sign in to follow this  
Znatiželji

Pretres stana

Preporučene objave

Pozdrav,

zanima me dali se netko mora potpisati da policija dobije nalog za pretres stana i pokretnina? (da ce pronaci drogu) da ne dužim! Pretragom su pronašli drogu 4g koja je bila u skuteru  kojeg ja ne koristim i ne glasi na mene(vec mladi brat) ali je je skuter bio na nalogu? Ja sumnjam da mi je to netko podmetnuo misleci da ja vozim motor! Pa me zanima dali to moze pasi na sudu? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da, iako nije tvoj i ne koristiš ga. Ako je bio u nalogu vezan uz tebe, smiju ga pregledati i upotrijebiti u postupku ono što u njemu nađu. Naravno da se možeš braniti da to nije tvoje jer ne koristiš taj skuter, ali oni ga nisu izmislili i nalog nije izdan bez veze nego vjerojatno na temelju nekakvih indicija...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • objavio debil00
   Pozdrav, zanima me koja su moja prava prilikom pretresa, kada me se smije pretrest, smije li se pretrest maloljetnika i koliko daleko taj pretres smije ici.
  • objavio r3surge
   Poštovani,
   zanima me jedna stvar. Tko plaća sve sudske troškove (odvjetnici, odštete, itd.) kod osobe koja je počinila kazneno djelo (teško ubojstvo)? Troškovi su golemi. Osoba koja je to djelo počinila ima obitelj.
   Za dugove, odgovara bračni drug, a nakon smrti djeca. No da li ovo spada pod istu stvar, dug?
   Plaća iz svoje imovine, da li u to spada i imovina bračnog partnera? Jedna kuća je na ženi, ostale dvije su pola pola. Razvod braka također ništa ne mijenja koliko shvaćam? I dug od imovine (nekretnina) se može tek naplatiti kada javni bilježnik stavi zabilježbu na imovinu?
   Tako da ako mi možete reći čija se imovina uzima u slučaju kaznenog (teško ubojstvo) dijela?
   Čitam zakone i nije mi jasno. Ako bi netko mogao jednostavno mi iskopirati iz hrvatskog zakona članak koji to razjašnjava.
   Unaprijed hvala!
  • objavio random_user
   Imam možda banalno pitanje. Naime, žalio sam se na ovrhu, bio na pripremnom ročištu i dočekao presudu, koja je 70% u moju korist. Trebala je biti 100%, ali nemam snage više žaliti se i ići dalje na županijski sud. Moje pitanje je kako platiti dug koji mi je sud naložio? Radi se o relativno malim iznosima glavnica + zatezna kamate, te 30% parničkih troškova, gdje sve skupa izađe oko 350kn. U presudi se ne navodi na koji IBAN treba platiti, niti podatke koje treba navesti na nalogu (model i poziv na broj). Ovrhovoditelj je HT, ali ne mogu na uplatnicu samo navesti poslovni IBAN, jer kako će se znati da se baš radilo o mom sudskom postupku. Strah me da će opet pokrenuti ovrhu radi nepostojećeg duga, te ih se nikad neću riješiti.
   Zahvaljujem unaprijed na pomoći.
  • objavio MajaOdor
   Pozdrav,
   interesira me da li je nalog za pretres stana izdan od strane prekršajnog suda važeći ako nema potpisa od sudca, ali ima potpis od ovlaštenog službenika. I da li se zakonski smije izdati nalog za pretres stana na temelju jedne anonimne dojave. Hvala unaprijed na odgovoru.
 • Online korisnici×