Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Davorzg

Računanje neto površine stana GUP

Preporučene objave

Ako u Generalnom urbanistickom planu pise da u neto povrsinu stana ne ulaze otvoreni dijelovi stana tipa lođa, balkon i terasa da li i natkrivena terasa spada u to također da se po GUPU onda ne racuna?

Mozda je glupo pitanje, ali bitno mi jer racunam za nesto a oko tog imam dvojbu pa trebam potvrdu, hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Bitno mi za određivanje parkirnih mjesta jer u gupu stoji da kod racunanja neto povrsine stana ne ulaze povrsine otvorenih dijelova stana (lođe, balkoni, terase). Projektanti to iskoristavaju onda na nacin da stan ima 68m2 te po gupu treba dva parkirna mjesta ali ako mu lođa 9 m2 onda to ne ulazi te stan po tome ima 59m2 i jedno parkirno mjesto.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Mda, JLS koje ne žele komplicirati odrede sasvim razumljive normative za određivanje broja PM, a one koje žele naprave ovo. Ako nema ništa određenije, moglo bi se tumačiti da je i natkrivena terasa otvoreni dio stana. Ja bih zatražio pojašnjenje JLS.  

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×