Jump to content

Kazneni prekršaj u Austriji


Bozomax

Preporučene objave

Poštovani,imam kaznenu prijavu u Austriji,mogu li tražiti da mi se sudi u Hrvatskoj? Ako ne a osuda bude na moju štetu,može li me Hrvatska izručiti u Austriju? Tereti me se za kazneno djelo da nisam platio smještaj u jednom motelu i sa kamatom je cifra 7000€ , a u stvarnosti je cifra bila 570€ . Niti sam ikad dobio raćun,niti vlasnik ima kakav ugovor samnom,plaćao sam na tjednoj bazi u gotovini i zadnji tjedan nisam platio jer mene nisu platili za rad .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, suđenje u RH nije moguće.

Glede izručenja, imajući u vidu da su obje države članice EU i institut europskog uhidbenog naloga, trebalo bi vidjeti jesu li ispunjene pretpostavke specificirane zakonom za izručenje ukoliko pravosudni organi Republike Austrije odluče iskoristiti to pravo.

Iako vas razumijem zašto ste napravili to što ste napravili, niste smjeli na taj način to rješavati, pogotovo kada nemate dokaza za djelomično podmirenje svoje obveze (imate li bar svjedoke). Kamate se, barem u RH, u kaznenom postupku ne uračunavaju, jer nemaju veze sa kaznenim djelom.

Moj savjet bio bi da angažirate branitelja u Austriji (ili RH, ali da mu je poznat kazneno-pravni sustav R. Austrije) i da se tamo borite pravnim putem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija