Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Bozomax

Kazneni prekršaj u Austriji

Preporučene objave

Poštovani,imam kaznenu prijavu u Austriji,mogu li tražiti da mi se sudi u Hrvatskoj? Ako ne a osuda bude na moju štetu,može li me Hrvatska izručiti u Austriju? Tereti me se za kazneno djelo da nisam platio smještaj u jednom motelu i sa kamatom je cifra 7000€ , a u stvarnosti je cifra bila 570€ . Niti sam ikad dobio raćun,niti vlasnik ima kakav ugovor samnom,plaćao sam na tjednoj bazi u gotovini i zadnji tjedan nisam platio jer mene nisu platili za rad .

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, suđenje u RH nije moguće.

Glede izručenja, imajući u vidu da su obje države članice EU i institut europskog uhidbenog naloga, trebalo bi vidjeti jesu li ispunjene pretpostavke specificirane zakonom za izručenje ukoliko pravosudni organi Republike Austrije odluče iskoristiti to pravo.

Iako vas razumijem zašto ste napravili to što ste napravili, niste smjeli na taj način to rješavati, pogotovo kada nemate dokaza za djelomično podmirenje svoje obveze (imate li bar svjedoke). Kamate se, barem u RH, u kaznenom postupku ne uračunavaju, jer nemaju veze sa kaznenim djelom.

Moj savjet bio bi da angažirate branitelja u Austriji (ili RH, ali da mu je poznat kazneno-pravni sustav R. Austrije) i da se tamo borite pravnim putem.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×