Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

kanconijer

Očajan otac moli za pomoć.Voljan sam i platit za savjet

Preporučene objave

Kao prvo,sve Vas lijepo pozdravljam i zahvaljujem svima Vama koji pomažete svoji savjetima i prijedlozima.Pokušat ću biti što kraći.2007g.upoznajem djevojku(kasnije majku našeg djeteta)koja je tada živjela u njemačkoj sa roditeljima.Ona je tamo završila osnovnu i srednju školu.nakon nekog vremena,odlučuje se vratiti u Hrvatsku da bi 2009g.rodila naše izvanbračno dijete.Iako smo živjeli u Hrvatskoj,inzistirala je da rodi u Njemačkoj,kako je navela,zbog boljih uvjeta,te da se tamo vodi kao samohrana majka jer bi tako ostvarila pravo na veći doplatak i ostale povlastice.2012g.odlučujem prekinut našu vezu i od tada počinju veliki problemi u smislu uskraćivanja bilo kakvih kontakata između mene i naše kćeri.Pokrećem sudski postupak gdje je skrbništvo dodijeljeno majci a ja sam dobio polovicu svih ljetnih i zimski praznika i dva puta tjedno telefonskim putem s tim da je majka dužna dovesti dijete na moju adresu i vratiti se po nju.to nije nikako funkcioniralo.

U nekoliko navrata sam se osobno i pismeno preporučenom pošiljkom obratio centru za pomoć za gore navedeno ali bezuspješno.Nisu me uopće doživljavali,dapače,bio sam šikaniran.2012g.odlučila se vratiti u Njemačku sa djetetom,bez mog pristanka a kamoli kakvog odobrenja.Tu je došlo do velikog nesporazuma jer ja nisam dozvolio da ona ode trajno u Njemačku,ali je ona svejedno upisala dijete u privatnu katoličku školu.školarina se plača 50eur.godišnje,barem sam ja bio tako obaviješten.što se tiče uspjeha u školi nisam nikako zadovoljan.Inače je majka djeteta poprilično imućna,po smrti oca naslijedila je poprilično veliku svotu novca ,nekretnine itd..Ja živim kod roditelja i ne posjedujem ništa.Jer Nijemci traže da im dostavimo sve moguće podatke.

Da skratim u petak 17.05.2019.preporučenom pošiljkom iz Njemačke su mi uručeni ovi dokumenti.Ja njemački ne razumijem pa bih vas iz dna duše molio ako bi mi htjeli barem ukratko objasniti o čemu se radi.jučer i danas sam pokušavao tel.putem kontaktirati majku ali mi se nitko ne javlja.Ja sam pokušao prevesti te dokumente ali bez uspjeha.Jedino sam shvatio da se radi se o teškim optužbama???

Srdačan pozdravv,

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kanconijer, obrisane su ti sve fotografije radi zaštite osobnih podataka. Ako ćeš ih ponovno stavljati, prvo makni (zacrni, pošaraj...) sve osobne (imena/prezimena, adrese...) i identifikacijske podatke (brojeve predmeta, telefona...).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani,

Vezano uz moj članak,obrisane su fotografije koje sam poslao.Dakle,sada su imena zatamnjena i ne mogu se vidjet osobne informacije pa šaljem nove fotografije.Oprostite što se ponavljam.Nadam se da će sada biti sve u redu.kanconijer

lp,

prva.jpg

1.jpg

 

3.jpg

4.jpg

5.jpg

len2.jpg

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nemam nikakav pametan savjet, ali čini mi se da bi neke grupe pritisaka dosad već trebale reagirati. Možda slati dopise ovim sad euro-zastupnicima, koje izaberemo, kontaktirati Ministarstvo vanjskih poslova ili neka slična tijela. To treba rješavati na višoj, međudržavnoj razini. 

Koliki broj Hrvata iseljava, ovakvih slučajeva će biti sve više, ja ih već znam nekoliko, a mogu trajno otuđiti dijete i drugog roditelja. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×