Jump to content

Odjava učitelja na zamjeni tijekom ljetnih mjeseci


Nitorem

Preporučene objave

Pozdrav,

prijavila sam se na natječaj za radno mjesto učitelja na određeno vrijeme. Naime, učiteljica je na bolovanju (trudna je), a nakon toga odmah ide na porodiljni. Prošla sam na natječaju, ali u Ugovoru stoji da radim do povratka radnice, a najkasnije do 30. lipnja 2019. godine. Pitala sam je li ta odjava preko ljeta po zakonu, na što su mi ravnatelj i tajnik odgovorili da nije po zakonu, ali je po preporuci ministarstva. Može li mi netko odgovoriti što točno mogu učiniti po tom pitanju jer sam sigurna da planiraju moj povratak u rujnu? Namjeravam kontaktirati predsjednicu SHU-a ili Ministarstvo, ali voljela bih čuti savjet. Hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ministarstvo ne financira zamjene osoba koje koriste porodiljni ukoliko iste s 1.7. koriste godišnji odmor. Dakle zamjena ne može preko ljeta biti u radnom odnosu ako osoba koju zamjenjuje ode na godišnji....ravnatelj je u pravu. Ako Vam tako stoji u ugovoru koji ste POTPISALI, nemate apsolutno nikakve pravne osnove.

uređeno: od gala385
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam pitala hoće li ta osoba koristiti godišnji, ali sam pitala hoće li ona raditi preko ljeta (sjednice, razrednički poslovi) na što je on odgovorio da neće. Dakle, onda mi nije jasno tko će raditi preko ljeta, ako se ona ne vraća. 
Ako mene odjave s 30.6., a ona se ne vraća ni nakon ljeta, znači li to onda da će ponovno raspisati natječaj za rujan?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Preko ljeta ne radi nitko osim budala poput tajnika i računovođe za 500 kuna manju plaću od učitelja, obzirom da svi učitelji idu oko 8.7. na godišnji i do tad su obavljene podjele svjedodžbi i dopunska nastava.... Vas će najvjerojatnije ponovno uzeti na 60 dana pa raspisati natječaj u listopadu.

Ako Vas nešto buni, pravilo je da zamjena ne smije raditi ukoliko osoba koju mijenja koristi godišnji, I TO PREKO PRAZNIKA kako MZO ne bi plaćalo osobu na godišnjem i zamjenu, dakle 2 osobe.

Inače, osobno u ugovor stavljam odredbu "i traje do povratka xxx na rad"....ovo što je Vaš tajnik stavio je neobično, pogotovo jer ste razrednik koliko sam shvatio i nema potrebe ako osoba koju mijenjate ne koristi godišnji, odnosno istu plaća HZZO, a ne MZO.

Nema nikakve zapreke da budete u radnom odnosu preko ljeta ako je osoba koju mijenjate na rodiljnom/roditeljskom opustu, međutim, tako Vam je sročen ugovor....

 

 

uređeno: od gala385
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija