Jump to content
Sign in to follow this  
nema.jul

Punoljetno dijete traži prekid alimentacije

Preporučene objave

Pozdrav,

može li mi netko podrobnije opisati što napraviti u situaciji kada ja kao punoljetno dijete želim tražiti prekid očeve alimentacije?
Komuniciram s njim, on želi isto, ali je spor, nesposoban i stalno navodi troškove odvjetnika kao nemogućnost prekida alimentacije. Imam 25 godina, u stalnom radnom odnosu sam i potpuno sposobna uzdržavati samu sebe.
Je li uopće potrebno ići preko suda na bilokoji način (ne znam apsolutno ništa o legalnim procesima niti terminologiji)?
Ako on ništa ne poduzme u vezi ovoga, može li onda jednostavno nakon što navršim 26 godina prestati plaćati i više neće biti osnova za tužbe? Ili, kao što sam čitala još ovdje po forumu, može li i sada jednostavno prestati plaćati i nadati se da ja nikada neću podići neku tužbu? Isto tako, htjela bih samo spomenuti da sam se školovala do prošle godine, kada sam mu otprilike 2-3 tjedna nakon zasnivanja radnog odnosa (i oko mjesec dana nakon diplomiranja) rekla da me više ne mora uzdržavati i da mi alimentacija ne treba.

Unaprijed zahvaljujem

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Podneskom se obratite sudu koji je donio odluku o plaćanju Vašeg uzdržavanja u predmetu (upišite broj predmeta u kojem je odluka donesena), kojim podneskom izvjestite sud da su se promjenile okolnosti na način da ste završili školovanje i zaposlili se, te da više nemate pravo na uzdržavanje i da se, temeljem toga, otac oslobodi daljnjeg plaćanja uzdržavanja...kao dokaz priložite potvrdu o zaposlenju.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×