Jump to content

Legalizirani podrumski stanovi u zgradi bez vlasništva


ria22

Preporučene objave

Prilokom gradnje zgrade investitior je bespravno sagradio podrumske stanove koji nisu bili u projektu.  Prodao je sve stanove u zgradi i nije vlasnik ničega u zgradi. 2 godine nakon prodaje stanova legalizirao je podrumske stanove, predao je zahjtev za legalizaciju na svoje ime (napominjem da u tom trenutku nije bio vlasnik ničega u zgradi) i predstavlja se kao vlasnik stanova bez obzira što nema vlasnički list.

Temeljem rješenja o legalizaciji dobio je priključak vode i struje. Ne plaća nikakve zajedničke troškove (pričuva, pražnjenje septičke itd) te koristi parkirna mjesta suvlasnika zgrade.

Obzirom da su podrumi legalizirani tko je vlasnik tih podruma (da li su suvlasnici u omjeru veličine svojih stanova ili se to tretira nekako drugačije) i može li investitor nešto potraživati od tih podruma. Što nam je raditi da riješimo vlasništvo tih podruma. 

Unaprijed zahvalna na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate vidjeti u zemljišnoj knjizi jesu li podrumski stanovi zaista zasebna etažna cjelina na kojoj je moguće stjecati pravo vlasništva (i tko je upisan u zemljišnoj knjizi kao vlasnik tih etažnih cjelina), ili samo čine pripadak, odnosno zajedničke prostorije suvlasnika zgrade, onda ćete imati više informacija i moći ćete se odrediti kako ćete postupiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija