Jump to content
aquarius1

Pravo na pruzanje ugostiteljskih usluga u domacinstvu

Preporučene objave

Postovani,

zanima me da li hrvatska drzavljanka koja zivi i radi u Hrvatskoj moze pruzati ugostiteljske usluge u domacinstvu pomocu nekretnine koja je u vlasnistvu njene kcerke i kcerkinog prijatelja (50:50). Prijatelj ima srpsko drzavljanstvo i ne zivi u zajednickom domacinstvu s kcerkom. Kcerka je hrvatska drzavljanka koja radi u Srbiji i tamo ima privremeni boravak.

Zanima me da li je ovo u skladu sa zakonom.

Hvala

Uređeno od aquarius1

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pružatelj usluga u domačinstvu (iznajmljivači) mora ishoditi rješenje nadležnog ureda o odobrenju pružanja ugostiteljskih usluga u domačinstvu a za isto je potrebno ispuniti slijedeće uvjete: da je vlasnik objekta, da isti ispunjava minimalne tehničke uvjete za kategotriju te da građevina u kojoj će se pružati usluge ispunjava uvjete sukladno posebnim propisima kojima se uređuje gradnja. Iznimno, pružatelj usluga nmože isto obavljati i u objektu koji je u vlasništvu njegovog bračnog ili izvanbračnog druga, životnog partnera, srodnika u ravnoj liniji ili člana obitelji uz njihovu pisanu suglasnost za pružanje ugostiteljskih usluga u domačinstvu.  

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio asimicko
   Poštovani molim savjet za najbrže/najpovoljnije rješenje imovinsko pravnih odnosa.
   Situacija je sljedeća:
   Na čestici zemlje na kojoj planiram izgraditi kuću ZK ulošku zavedeni su:
   1.moja baka (davno umrla)
   2.moj pok. otac (iza njega ja, brat i sestre kao nasljednici temeljem rj. iz 2007.g. ali nije zavedeno u ZK)
   3. brat moga djeda, odnosno njegovi nasljednici, koji se zbog nesređenih knjiga vode na toj čestici (također neki umrli)
   Moj brat i sestre složni su da se čestica stavi na moje ime. Što se tiče djedovih srodnika, navedena čestica je u našem posjedu i oni se slažu da se ja zavedem kao vlasnik, također zbog nesređenih zemljišnih knjiga postoje čestice koje su u njihovom posjedu ali se i mi vodimo kao suvlasnici.
   Molim savjet za rješavanje navedene problematike, koja je procedura?
   Unaprijed Hvala
    
  • objavio ABZ
   Poštovani,
   Naslijedili smo nekretninu koje je prema Posjedovnom listu vlasnik moj djed u katastru, ali ne i u zemljišno-knižnom odjelu.
   Upućeni smo da nas 2 suvlasnika pokrenemo Pojedinačni ispravni postupak, kako bismo upisali vlasništvo na sebe (putem Rješenja o nasljeđivanju), i ostalih pratećih dokumenta.
   Ovim putem molim informaciju: dali se na istom (jednom) obrascu za pokretanje Pojedin.ispravnog postupka navode imena i podaci obadva podnostitelja, ili samo jedan?
   I dali se oba dva navedena suvlasnika navode i kao stvarni vlasnici, ili se navodi osoba iz Posjednovnog lista (u ovom slučaju naš djed)?
   Hvala na odgovoru!
    
  • objavio matija17
   Pozdrav, imam par pitanja oko mobilne kucice i kako zakon gleda na njih.
   Prvo, koliko sam shvatio, primarno se mobilne kucice mogu samo postavljati u kampove. Je li moguce postaviti mobilnu kucicu na vlastito gradevinsko zemljiste i legalno je prikljuciti na struju, vodu?
   Drugo, je li moguce tu istu mobilnu kucicu iznajmljivati na dnevnoj bazi, kao sto se iznajmljuju apartmani?
   PS Ako se mobilna kucica postavi u autokamp i kampu se plati godisnji pausal, sprijecava li me ista od iznajmljivanja te kucice na dnevnoj bazi?
    
   Znam da je prilicno puno pitanja za prvi post, ali stvarno mi nije jasno kako je ista od ovoga definirano zakonima i svaka bi pomoc bila dobrodosla.
  • objavio davoristra
   Pozdrav 
   Vlasnik sam apartmana kojeg iznajmljujem ali bi proširio ponudu na iznajmljivanje jednog plovila i jednog kampera koje bi koristio i u privatne svrhe kad su termini slobodni.
   Kako da realiziram moj naum? Moram otvorit nekakvu firmu ili? 
   Inače sam stalno zaposlen te bi to i tako ostalo. 
   Hvala vam unaprijed na pomoći.
   LP
 • Online korisnici×