Jump to content

međuvlasnički ugovor


korisnik28

Preporučene objave

Molim vas mišljenje da li je potrebno (osim novog Elaborata o etažiranju) sklopiti Međuvlasnički ugovor (prema članku 375. Zakona o vlasništvu i drugim pravnim stvarima) u slučaju kada je kuća već etažirana i upisana u gruntovnicu ali je u postupku legalizacije jedan višeetažni stan podijeljen u dva stana (tako da ih je sada ukupno 3 umjesto prijašnjih 2 stana) čiji su vlasnici iz iste obitelji.

 
 
 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Načitao sam se zakona, mišljenja i radova pametnijih od mene i još uvijek konkretan i točan odgovor ne postoji. Naime, iako određeni propisi govore da je obiteljska kuća građevina do tri stambene jedinice a višestambena zgrada ona sa više od tri, JLS su iskoristile relativnu nedorečenost u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima pa uvriježile mišljenje da se upravitelj postavlja za građevine sa tri ili više stanova. Shodno tome je potreban i međuvlasnički ugovor.

Ja i dalje smatram da je to za obiteljske kuće nepotrebno. Eventulno bi ga mogli sačiniti i odrediti što sa zajedničkim dijelovima građevine (npr. krovište, instalacije i sl.) te na koji način bi se održavale a čisto zbog slučaja da se jednom netko odluči svoj dio prodati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija