Jump to content
korisnik28

međuvlasnički ugovor

Preporučene objave

Molim vas mišljenje da li je potrebno (osim novog Elaborata o etažiranju) sklopiti Međuvlasnički ugovor (prema članku 375. Zakona o vlasništvu i drugim pravnim stvarima) u slučaju kada je kuća već etažirana i upisana u gruntovnicu ali je u postupku legalizacije jedan višeetažni stan podijeljen u dva stana (tako da ih je sada ukupno 3 umjesto prijašnjih 2 stana) čiji su vlasnici iz iste obitelji.

 
 
 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Načitao sam se zakona, mišljenja i radova pametnijih od mene i još uvijek konkretan i točan odgovor ne postoji. Naime, iako određeni propisi govore da je obiteljska kuća građevina do tri stambene jedinice a višestambena zgrada ona sa više od tri, JLS su iskoristile relativnu nedorečenost u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima pa uvriježile mišljenje da se upravitelj postavlja za građevine sa tri ili više stanova. Shodno tome je potreban i međuvlasnički ugovor.

Ja i dalje smatram da je to za obiteljske kuće nepotrebno. Eventulno bi ga mogli sačiniti i odrediti što sa zajedničkim dijelovima građevine (npr. krovište, instalacije i sl.) te na koji način bi se održavale a čisto zbog slučaja da se jednom netko odluči svoj dio prodati.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×