Jump to content
korisnik28

međuvlasnički ugovor

Preporučene objave

Molim vas mišljenje da li je potrebno (osim novog Elaborata o etažiranju) sklopiti Međuvlasnički ugovor (prema članku 375. Zakona o vlasništvu i drugim pravnim stvarima) u slučaju kada je kuća već etažirana i upisana u gruntovnicu ali je u postupku legalizacije jedan višeetažni stan podijeljen u dva stana (tako da ih je sada ukupno 3 umjesto prijašnjih 2 stana) čiji su vlasnici iz iste obitelji.

 
 
 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Načitao sam se zakona, mišljenja i radova pametnijih od mene i još uvijek konkretan i točan odgovor ne postoji. Naime, iako određeni propisi govore da je obiteljska kuća građevina do tri stambene jedinice a višestambena zgrada ona sa više od tri, JLS su iskoristile relativnu nedorečenost u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima pa uvriježile mišljenje da se upravitelj postavlja za građevine sa tri ili više stanova. Shodno tome je potreban i međuvlasnički ugovor.

Ja i dalje smatram da je to za obiteljske kuće nepotrebno. Eventulno bi ga mogli sačiniti i odrediti što sa zajedničkim dijelovima građevine (npr. krovište, instalacije i sl.) te na koji način bi se održavale a čisto zbog slučaja da se jednom netko odluči svoj dio prodati.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×