Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Darko1982

cesta na privatnoj čestici

Preporučene objave

Poštovani,

majka mi je naslijedila nekoliko manjih čestica zemlje na građevinskoj površini u naselju u sklopu jednog grada u Slavoniji. Čestice su "ostatak" koji je nastao prije pedesetak godina kada je grad prenamijenio poljoprivredno zemljište u građevinsko te pristupio parcelizaciji. Rezajući zemlju u placeve došlo je do stvaranja manjih "džepova" koji su ostali na starim vlasnicima. Ovdje se konkretno radi o tri čestice, od 6m2, 38m2 te 208m2. 

Među njima mi je najzanimljivija ova najveća, od 208m2, budući da se (to sam identificirao preko ARKOD-a).

image.png.4382ad927806c7924bd1e8544cc84215.png 

Naime, radi se o čestici duljine pedesetak metara preko koje je izgrađen asfaltirani put te formirana ulica (koja ima i svoje ime):

image.png.d247425924aaec0b23ed47e52ff12927.png

Što se papira tiče, ZK izgleda ovako:

image.thumb.png.8cf3930161213e9380a86b83b7634ea1.png

E, sad, interesira me ima li smisla i računice pokušati nekako dogovoriti s gradom obeštećenje za tu česticu? Napominjem, nitko nas nije obavijestio o gradnji puta niti zatražio dopuštenje.

Još nikakve postupke nisam pokrenuo po ovom pitanju budući da sam tek nedavno detaljnije ušao u to. Još bih samo dodao da se ne radi o "nužnom putu" nego o samo manjoj cesti koja stanovnicima tog kvarta omogućava brži pristup svojim domovima (alternativni put je nekoliko stotina metara duži).

Eto, to bi bila moja situacija. Nadam se da ćete mi moći pomoći. Unaprijed se zahvaljujem

Darko

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

oprostite što upadam , ali ja imam upravo suprotnu situaciju pa ako netko tko se razumije rasvjetli i moju dilemu.Naime ja i susjedi  imamo kuču u nizu i jedini prilaz do nje je asfavtirana ceta koja je na privatnoj parceli. S obzirom da nemam druge mogučnosti do kuče tražio sam od općina da reguliraju pravno tu cestu. rekli da se teba radit detaljan plan urbanizacije ali da oni nemaju ni novca ni namjeru na to trošit. te me obavijestili da vlasnik tog zemljišta nema pravo niti mi priječit niti zatvarat predmetni put jer je on tamo od uvijek samo da nije pravno reguliran. S obzirom da su vlasnici tog puta trenutno sloveci s kojima svi susjedi imaju problema  bojimo se da če oni nekoko nam stvarat probleme

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×