Jump to content
_damirs

Život u dvoje

Preporučene objave

Poštovani,

Molim Vaše mišljenje o sljedećoj situaciji. Naime, od 04-og mjeseca ove godine sam vlasnik stana koji sam kupio novcem od rastave sa bivšom suprugom. Trenutno se družim sa drugom ženskom osobom, a koja mi hoće kupiti novu kuhinju, te kad stan uredim, povremeno ćemo živjeti zajedno i kod mene u stanu, a već par godina ja se viđam s njom u njezinoj kući. Moje pitanje je dali je pametno da pristanem na to njezino ulaganje u moj stan, jer imam dvoje djece koja poslije moje smrti bi trebala naslijediti moj stan. Kako da se osiguram da u budućnosti, bez obzira na razlog, smrt ili raskid veze, da se osiguram da sadašnja družica ne zatraži dio vlasništva stana s obzirom na njezina ulaganja. Navodim da, možda ona neće, ali ima kćer i ne znam što ona razmišlja. Dali da sklopim nekekev ugovor i ovjerim kod javnog bilježnika, ili što drugo?

Unaprijed, hvala na svim odgovorima i hvala.

S poštovanjem

Damir

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Na temelju ulaganja u stan ne može tražiti udio u vlasništvu, samo stječe pravo na povrat ulaganja ako ono nije učinjeno kao darovanje, već kao zajam. Imajte negdje napismeno kao dokaz da je novac za ugradnju nove kuhinje ustvari dar, i onda smatram da ne biste trebali imati problema.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ruby, hvala na odgovoru. Samo me zanima i što je sa situacijom da ona preko zime bude kod mene u stanu, a preko ljeta ja kod nje, tj. da smo povremeno i kod mene i kod nje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×