Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Goranh222

Carina na pomagalo za osobu s indvaliditetom

Preporučene objave

Poštovani,

Dakle negdje sam, ako se ne varam čitao da osobe s invaliditetom imaju neke olakšice na uvoz pomagala, vjerojatno se to odnosi na ortopedska ili tako nešto... mene zanima može li se ostvariti izuzeće od carine/uvoza/pdva čega god na proizvod koji osobi s invaliditetom (100%) pomogao i olakšao svakodnevicu?

Radi se o napravi koja pomaže pri korištenju računala/tableta/mobitela, namjenjena je osobama koje ne mogu koristiti ruke itd. Može li to proći bez carine, s obzirom da je cijena 500$ , a proizvodnja im je u kini, dakle podlježe carini. 

 

Također,  ako je moguće izbjeći carinske zavrzlame, kome bi se trebalo obratiti oko toga?

 

Puno hvala, svaki komentar je dobrodošao

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Podnosite nadležnom carinskom uredu, pisani zahtjev za ostvarivanje oslobađanja od carine uz odgovarajuću medicinsku dokumentaciju. Pogledajte čl. 20. st. 2. Pravilnika o ostvarivanju oslobađanje od carina (NN 52/17), odnosno čl. 68. st. 1. Uredbe Vijeća Europske zajednice br.1186/09 od 16.11.2009.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×