Jump to content

Pješačenje na posao


darionovi

Preporučene objave

Otvaram ovu temu jer tražeći po internetu nisam našao zakon, pravilnik ili slično koji regulira tu problematiku, naime do budućeg posla imam 9 kilometara pješačenja u jednom smjeru, znači tamo i nazad dnevno bi trebao pješačiti 18 kilometara tj. oko 4 sata, uz posao koji traje 8 sati u šumskim poslovima. Prijevoz nije organiziran a javni prijevoz za tu relaciju ne postoji osim jednom tjedno, bicikla nemam i to zna  poslodavac i nadležna osoba u burzi rada. 

Poslodavac govori da to njega ne zanima dok na burzi rada govore snađi se druže. Moje logično razmišljanje je da bi o tome poslodavac trebao voditi računa jer očito nakon dva sata pješačenja do posla neću biti sposoban za rad u punoj mjeri, koliko pratim zakone to se nigdje ne određuje, ne znam ni da li su ta dva sata do posla i dva sata od odlaska sa posla uračunata u radno vrijeme.

Molio bi vaše cijenjene odgovore, hvala.

 

 

uređeno: od darionovi
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 5 minuta, drot13 je napisao:

Putovanje na posao se ne računa u radno vrijeme, a što se tiče prijevoza, imate li ugovor ili kolektivni ugovor kojim je to regulirano?

Ne znam za sada koji kolektivni ugovor to pokriva, rad je u šumarstvu ali ne znam da li je to pod hrvatskim šumama. Još nisam zaposlen pa ne znam ništa konkretnije.

uređeno: od darionovi
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija