Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

oraoizmija@gmail.com

Kasko osiguranje

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

Molim savjet oko prometne nezgodne iz 10/2018.g. kada je mojim automobilom upravljala moja djevojka koja je prilikom skretanja u desno oduzela prednost tramvaju i imala prometnu nesreću. Automobil je u otplati preko PBZ leasinga i ima jadransko obvezno i kasko osiguranje. Oštećena je desna strana automobila i sama šteta iznosi 45000 kn. S vozačem tramvaja je odmah ispunjeno europsko izvješće i nije pozvana policija (po očito lošem savjetu odvjetnika). Idući dan (po očito lošem savjetu odvjetnika) sam prijavio štetu na automobilu, ali je u prijavi navedeno da je vozilo pronađeno idući dan na parkiralištu oštećeno. Nakon učinjenog izvida sam uskoro kontaktiran od pravne službe koja je tražila da dokažem da je automobil pronađen na parkiralištu što naravno nisam mogao dokazati. Uskoro je stigao zahtjev osiguranju od strane ZETa koji je tražio odštetu za popravak tramvaja i kratko po tom zahtjevu sam dobio rješenje od pravne službe jadranskog osiguranja da će podmiriti trošak popravka tramvaja i drugo rješenje da neće podmiriti popravak mog automobila jer je moj zahtjev nevaljan jer nisam zvao policiju što nam stoji kao uvjet u ugovoru o kasko osiguranju. Automobil sam popravio o svome trošku. Sada me zanima obzirom na cijelu situaciju bih li trebao išta pravno poduzeti , tj. ima li ikakvog smisla podnositi prigovor ili mogu li mijenjati odštetni zahtjev obzirom da se radi o prilično novčano iznosu koji sam morao platiti za popravak. Ili da sve skupa zaboravim i budem sretan što me nisu tužili iz jadranskog osiguranja za pokušaj prevare?

 

Hvala svima na odgovoru

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 33 minuta, oraoizmija@gmail.com je napisao:

Kada je stigao zahtjev osiguranju od strane ZETa koji je tražio odštetu za popravak tramvaja sam morao napraviti novu izjavu o tijeku nastanka prometne nesreće u kojoj je opisana nesreća i priloženo europsko izvješće. Kratko po toj podnešenoj izjavi sam dobio rješenje od pravne službe jadranskog osiguranja da će podmiriti trošak popravka tramvaja i drugo rješenje da neće podmiriti popravak mog automobila jer je moj prvi zahtjev nevaljan jer nisam zvao policiju što nam stoji kao uvjet u ugovoru o kasko osiguranju.

 

Uređeno od oraoizmija@gmail.com

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×