Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

blanket

Odbijanje preliminarnog testiranja na droge

Preporučene objave

pozdrav ljudi!,

Ako mi netko moze nešto konkretnije reći o mom slučaju i praksi bio bih mu iznimno zahvalan. Bas sam u strahu.

položio sam vozački prije 2 dana i preuzeo u prometnoj policiji onaj papir s kojim preuzimam vozačku kada bude gotova. Uzeo sam auto i s fredovima išao zapaliti van grada. Na raskrižju mi se ugasio auto i stali smo u sred raskrižja, a policija je bila točno iza nas i upalila rotirke i rekla mi da stanem na nogostup. Pitali su me za vozačku i prometnu i s tim je bilo sve u uredu, ali su nam rekli da će obaviti pregled nas i vozila. Svih 5 u autu su pretresli do gola, morali smo i gaće skinuti. Nisu našli ništa. Zatim su pregledali cijeli auto isto nisu ništa našli. Meni su dali alkotest i nisam nista napuhao jer nismo cugali, ali smo zapalili travu. E sad mene je pitao dal sam u zadnjih tjedan dana konzumirao kakvu opojnu drogu i ja sam reko marihuanu. Pa me pitao kada, a ja sam reko prije 12 sati. Zatim mi je rekao da se mogu podvrgnuti testu ili ga odbiti. Kako sam prije uzeo par dimova znao sam da ću imati pa sam odbio. Zatim je sastavio zabilješku i dao mi obavijest o prekršaju po članku 282. stavak 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Gledam u zakonu i piše da je kazna novcana od 5 do 15 tisuća kuna ili zatvor do 60dana. Zanima me dal je moguce da dobim zatvorsku kaznu uz novcanu jer kolko znam može se izreći novčana i zatvorska zajedno? A drugo dali ima smisla pisati prigovor, i ako da, što bi mogao navesti kao olakotnu okolnost ili je svakako bolje ici na sud? Ovo mi je prvi prekršaj u prometu jer doslovno sam položio prije 2 dana, a i mrtvo sam se usrao dok me pretraživao kao i dok mi je rekao za testiranje.

 

ako netko može pomoći s bilo kakvom informacijom neka javi. Hvala Vam puno!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Bit će samo novčana.Ako si dobio obavijest nema prigovora nego ideš direkno na sud.Na prekršajni nalog ide prigovor.Jednostavno tražiš smanjenje kazne i zaštitne mjere jer do sada nisi kažnjavan.A pošto ćeš priznat prekršaj (u prigovoru ili na sudu) početna kazna ne može bit veća od 5000 kn.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala ti informaciji sivko! Bas sam se splasio s ovom odredbom kazne zatvora. Znaš li možda dal je samo ranija nekažnjavanost olakotna okolnost kod smanjenja kazne ili da na još nešto uputim pred sudom? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×