Jump to content

Odgoda odsluženja kazne


macak_15

Preporučene objave

Poštovani,

osoba je pozvana na odsluženje kraće kazne od 60 dana. Ponuđena mu je i opcija da ide na rad za opće dobro, ali ju je odbio. U međuvremenu je prije 2 tjedna doživio moždani udar i nije sposoban za rad, a kamoli recimo rad za opće dobro ili bilo kakav napor. Naime desna strana tijela mu se vuče i teško da će ikad biti potpuno sposoban za bilo što složenije od tipkanja lijevom rukom. Inače nije u bolnici. Postoji li ikakav način da se odgodi odluženje kazne? Kome se uopće obratiti sa zahtjevom, naime, presuda je pravomoćna i potvrđena od drugostupanjskog suda te koliko vidim, predmet je već u arhivi. Mislim da nikome nije u interesu da čovjek premine tijekom odsluženja kazne od 60 dana.

Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadležnom sucu izvršenja (onom istom koji je u potpisu na rješenju o upućivanju na izvršavanje kazne zatvora ako je ono dostavljeno, ako nije onda nakon što bude dostavljeno u roku 3 dana) podnijeti molbu za odgodom izvršenja kazne zatvora s obrazloženjem koje ste dali i ovdje i prilaganjem sve medicinske dokumentacije, koja dokazuje ove navode.

Kako osoba nije hospitalizirana, možda će se provesti vještačenje njena trenutnog zdravstvenog stanja kako bi se utvrdilo može li ili ne trenutno izvršavati kaznu zatvora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija