Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

macak_15

Odgoda odsluženja kazne

Preporučene objave

Poštovani,

osoba je pozvana na odsluženje kraće kazne od 60 dana. Ponuđena mu je i opcija da ide na rad za opće dobro, ali ju je odbio. U međuvremenu je prije 2 tjedna doživio moždani udar i nije sposoban za rad, a kamoli recimo rad za opće dobro ili bilo kakav napor. Naime desna strana tijela mu se vuče i teško da će ikad biti potpuno sposoban za bilo što složenije od tipkanja lijevom rukom. Inače nije u bolnici. Postoji li ikakav način da se odgodi odluženje kazne? Kome se uopće obratiti sa zahtjevom, naime, presuda je pravomoćna i potvrđena od drugostupanjskog suda te koliko vidim, predmet je već u arhivi. Mislim da nikome nije u interesu da čovjek premine tijekom odsluženja kazne od 60 dana.

Puno hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nadležnom sucu izvršenja (onom istom koji je u potpisu na rješenju o upućivanju na izvršavanje kazne zatvora ako je ono dostavljeno, ako nije onda nakon što bude dostavljeno u roku 3 dana) podnijeti molbu za odgodom izvršenja kazne zatvora s obrazloženjem koje ste dali i ovdje i prilaganjem sve medicinske dokumentacije, koja dokazuje ove navode.

Kako osoba nije hospitalizirana, možda će se provesti vještačenje njena trenutnog zdravstvenog stanja kako bi se utvrdilo može li ili ne trenutno izvršavati kaznu zatvora.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×