Jump to content
Mak

Odvjetnička tarifa

Preporučene objave

Mak    0

Protiv mene je podnjeta tužba protustranke zbog zaštite prava vlasništva. Odvjetnika sam imao dio procesa , a kasnije sam vodim parnicu.  Donesena je prvostepena odluka protiv mene na koju sam se žalio. Radi se o 20 kvadrata zemlje--oranice i vrijednost je mala.

Izbjegao mi je jako važan detalj i vrijednost spora 10.000,01 kn. Prema tome je odvjetnik protustranke obračunao svoje troškove koji su se popeli jako visoko.

Mogu li ja više išta učiniti i uputiti žalbu na tu tarifu jer realno vrijednost spora je vrlo mala.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne samo to, nego je Zakonom o parničnom postupku propisano da su sporovi male vrijednosti oni u kojim je vrijednost predmeta spora manja od 10.000,00 kn (da ne filozofiram sad o svim odredbama ZPP-a koje se odnose na to) te da se sporovi o nekretninama na smatraju sporovima male vrijednosti. 

Dakle, vrijednost predmeta spora je, po meni,  naznačena najniže što je dozvoljeno, pa ne vjerujem čak niti da bi imalo nekog učinka da ste vrijednosti predmeta spora prigovorili. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Mak    0
prije 9 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Osim toga, po mom mišljenju je vrijednost predmeta spora realistična, čak i da je dvadesetak kvadrata, to mora vrijediti više od 10.000,00 kn.

Nikako ne mogu prihvatiti da je 20 metara kvadratnih oranice realistična cijena i da to vrijedi i više. Manje po kvadratu je cijena građevnog zemljišta --naravno u široj okolici jednog malog mjesta.

Ako je po ZPP-u takva vrijednost spora uobičajena onda je to uredu-

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×