Jump to content

Krađa identiteta


Miha93

Preporučene objave

Pozdrav svima, netko je na moje ime u tcomu napravio novi pretplatnicki ugovor te preuzeo mobitel. Situaciju sam otkrio slucajno u tcentru takoder saznajuci da je cijela stvar u procesu prisilne naplate zbog duga. Prijavio sam policiji i azopu dok se ostale sluzbe prave lude na moja pitanja te na trazenje moguce pomoci. Cijela stvar se odvila u Bjelovaru dok je moje prebivaliste u Zagrebu i u zivutu nisam bio u Bjelovaru. Puno je stvari na ugovoru nelogicno... nepostoji niti jedan potpis niti jedan prilozeni dokument iz tcoma me vrte u krug i ograduju se od svega te me cijelo vrijeme preusmjeravaju na pisane prigovore. Zanima me moze li se podici kazneni postupak protiv tcoma te imali to uopce smisla? Vrlo su neprofesionalni svaki agent ima druge informacije, neki su mi se smijali preko telefona itd... unaprijeh hvala na pomoci

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zvanjem nećeš ništa postići i to se uopće ne računa kao formalna komunikacija (što se njih tiče), samo gubiš vrijeme.

Pošalji im pisani prigovor (odgovaraju u roku od 14 dana), a kopiju pošalji i AZOP-u (tako da se u prigovoru vidi da si slao i agenciji). Objasni im sve što tu pišeš, što opširnije, i napiši da ćeš podići i kaznenu prijavu protiv njihovog (tebi) nepoznatog djelatnika koji je sklopio takav ugovor, jer sumnjaš u prijevaru, neovlaštenu uporabu osobnih podataka i svako kazneno djelo kojeg se možeš sjetiti, a istu takvu kaznenu prijavu i protiv odgovorih za postupanje po pritužbama ako će, bez obzira na te informacije, ustrajati na daljnjoj naplati. Budi pristojan, ali žestok. U policiji izvadi potvrdu da si to prijavio i priloži prigovoru. 

Naime, njihova uobičajena politika  je da ustraju na prisilnoj naplati od žrtve (tebe) dok nema pravomoćne sudske odluke da se radilo o kaznenom djelu. Problem je što sudovi dugo traju, a i što se ne otkriju svi počinitelji, tako da se oni na kraju zapravo naplate od žrtava. S obzirom da je toga prije bilo puno, a sada se smanjilo (ili se ne piše), pretpostavljam da mijenjaju praksu, ali čisto da znaš što se može dogoditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija