Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Miha93

Krađa identiteta

Preporučene objave

Pozdrav svima, netko je na moje ime u tcomu napravio novi pretplatnicki ugovor te preuzeo mobitel. Situaciju sam otkrio slucajno u tcentru takoder saznajuci da je cijela stvar u procesu prisilne naplate zbog duga. Prijavio sam policiji i azopu dok se ostale sluzbe prave lude na moja pitanja te na trazenje moguce pomoci. Cijela stvar se odvila u Bjelovaru dok je moje prebivaliste u Zagrebu i u zivutu nisam bio u Bjelovaru. Puno je stvari na ugovoru nelogicno... nepostoji niti jedan potpis niti jedan prilozeni dokument iz tcoma me vrte u krug i ograduju se od svega te me cijelo vrijeme preusmjeravaju na pisane prigovore. Zanima me moze li se podici kazneni postupak protiv tcoma te imali to uopce smisla? Vrlo su neprofesionalni svaki agent ima druge informacije, neki su mi se smijali preko telefona itd... unaprijeh hvala na pomoci

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zvanjem nećeš ništa postići i to se uopće ne računa kao formalna komunikacija (što se njih tiče), samo gubiš vrijeme.

Pošalji im pisani prigovor (odgovaraju u roku od 14 dana), a kopiju pošalji i AZOP-u (tako da se u prigovoru vidi da si slao i agenciji). Objasni im sve što tu pišeš, što opširnije, i napiši da ćeš podići i kaznenu prijavu protiv njihovog (tebi) nepoznatog djelatnika koji je sklopio takav ugovor, jer sumnjaš u prijevaru, neovlaštenu uporabu osobnih podataka i svako kazneno djelo kojeg se možeš sjetiti, a istu takvu kaznenu prijavu i protiv odgovorih za postupanje po pritužbama ako će, bez obzira na te informacije, ustrajati na daljnjoj naplati. Budi pristojan, ali žestok. U policiji izvadi potvrdu da si to prijavio i priloži prigovoru. 

Naime, njihova uobičajena politika  je da ustraju na prisilnoj naplati od žrtve (tebe) dok nema pravomoćne sudske odluke da se radilo o kaznenom djelu. Problem je što sudovi dugo traju, a i što se ne otkriju svi počinitelji, tako da se oni na kraju zapravo naplate od žrtava. S obzirom da je toga prije bilo puno, a sada se smanjilo (ili se ne piše), pretpostavljam da mijenjaju praksu, ali čisto da znaš što se može dogoditi.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ovako ja nisam dobio nikakvo rijesenje o ovrsi ali su mi u tcentru rekli da je pokrenuta prisilna naplata (dug je jos od 1mj). Zvao sam eos sad malo prije i oni su mi rekli da po mom oibu nemaju nista a tcom mi je dao njihov kontakt da sa njima rijesavam svoj dug???? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala jos jedno pitanje ima li tko iskustva s privatnim tuzbama protiv tcoma jer gdje god probam guglat na internetz nigdje nepotoji nikakav trag otakvim stvarima kao da su svi tragovi doslovno uklonjeni s neta. Isplati li se opce trositi vrijeme i novac na to?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×