Jump to content
mfranger

Odbijen prijedlog za upis vlasništva

Preporučene objave

Pozdrav svima,

nakon kupoprodaje stana otišao sam u gruntovnicu podnijeti prijedlog za uknjižbu vlasništva. I iz nekog razloga sam prijedlogu zaboravio priložiti tabularnu ispravu - svjestan sam da sam sam sebi kriv, ali nikako mi ne ide u glavu da mi doslovno nitko, od 15 ljudi u gruntovnici preko kojih su moji papiri prošli, se nije sjetio reći da mi fali tabularna isprava u prijedlogu - ali to je već tema za neki drugi forum :)

Naravno, prijedlog je odbijen. Međutim, odbijen je prije 20 dana a ja još uvijek nisam dobio nikakvo rješenje od suda (saznao sam da je odbijen preko vlasničkog lista na internetu).

E sad, problem je što je u međuvremenu prošlo onih 60 dana nakon kojih sudska pristojba za uknjižbu vlasništva raste na 1300 kuna. Da su me obavijestili na vrijeme, odmah bih prikupio sve potrebno i išao ispravljati situaciju, ali pošto nisu, sad ću fasovati 200 eura bez ikakvog razloga.

Pa me zanimalo da li možda netko zna, da li je u ovoj situaciji (prijedlogu je falio jedan dokument, tabularna isprava) potrebno podnositi skroz novi prijedlog, ili se na neku foru može samo onom starom priložiti ta tablurana isprava pa da ne moram davati još toliko novaca?

 

Najljepša hvala!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 7 sati , mfranger je napisao:

prijedlog je odbijen. Međutim, odbijen je prije 20 dana a ja još uvijek nisam dobio nikakvo rješenje od suda (saznao sam da je odbijen preko vlasničkog lista na internetu).

Mišljenja sam da je zemljišno-knjižni ured u konkretnom slučaju trebao odbiti prijedlog za upis i dopustiti predbilježbu prava vlasništva koja bi se u ostavljenom roku opravdala. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×