Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

thorica

Porez na kuću za odmor

Preporučene objave

Vlasnica sam kuće na moru, okarakterizirane kao kuća za odmor, na koju se svaku godinu obračunava pripadajući porez. S obzirom da su mi se roditelji odlaskom u mirovinu preselili u tu kuću, imaju tamo prijavljeno prebivalište i ne bi imali problema dokazati da zaista tamo i žive zanima me da li ja i dalje moram plaćati ovaj porez? Zakon kaže da se kućom za odmor smatra  svaka zgrada ili dio zgrade (stan) koja se koristi sezonski ili povremeno, a u ovoj kući dvoje ljudi trajno živi i boravi kroz cijelu godinu  zanima me da li ja mogu biti oslobođena od plaćanja poreza?

Znam da porez plaća vlasnik, a to sam ja i ne živim u njoj (niti imam neku drugu imovinu), ali ova kuća de facto više nije kuća za odmor, već mojim roditeljima predstavlja trajno prebivalište (ni oni nemaju neku drugu nekretninu).

Btw, nije nam opcija prebacivanje vlasništva sa mene na njih...

Hvala na odgovoru!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×