Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Imilkoo

Ugovor o dozivotnom uzdrzavanju brisanje

Preporučene objave

Postovani! 

Imam pitanje ako ko zna ili je imao takvu situaciju da mi odgovori. 

Napravio sam sa s stricom tatinim bratom koji je sam a supruga mu je umrla i nisu imali djece ugovor o dozivotnom uzdrzavanju, posjeduje stan kad smo to pravili javni biljeznika nam je rekao da je stric to jos napravio prije par godina sa suprugom u slučaju da on umre prvi da njoj nebi ko smetalo ali posto je ona umrla prva a on je jedini nasljednik i ostao je sam sve je spalo na mene tj jedini se brinem o njemu i sve drugo zato je i napravio ugovor novi na mene... 

E sad mi u gruntovnici kaze da se to sve mora dat na sud da bi ponistili tu zabiljezbu od pokojne kao davatelja uzdrzavanju, neko kaze da je dovoljan smrtni list... Sto mi je ciniti ja sam danas sam odnio svoj ugovor i tamo su rekli da ce napraviti zabiljezbu Al da nemogu izbrisati staru zabiljezbu prvog ugovora iako je stric sam to za trazio i donio smrtni list od supruge

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 1 sat, Imilkoo je napisao:

supruga mu je umrla i nisu imali djece

Jel supruga imala kakve imovine, odnosno jel iza iste vođen ostavinski postupak. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 54 minuta, Imilkoo je napisao:

 nije ni bila ostavinske iza nje posto nista nije posjedovala

Problem je što prema odredbama čl. 585 ZOO u konkretnom slučaju prava i obveze umrle davateljice uzdržavanja prelaze na njenog bračnog druga i potomke, e sad je situacija takva da je suprug ujedno i primatelj uzdržavanja dok potomaka nema, no takva pravna situacija nije utvrđena. 

Glede navedenog sam mišljenja da bi ipak bilo potrebno pokrenuti ostavinski postupak u kojem bi se utvrdile navedene činjenice. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×