Jump to content

Ugovor o dozivotnom uzdrzavanju brisanje


Imilkoo

Preporučene objave

Postovani! 

Imam pitanje ako ko zna ili je imao takvu situaciju da mi odgovori. 

Napravio sam sa s stricom tatinim bratom koji je sam a supruga mu je umrla i nisu imali djece ugovor o dozivotnom uzdrzavanju, posjeduje stan kad smo to pravili javni biljeznika nam je rekao da je stric to jos napravio prije par godina sa suprugom u slučaju da on umre prvi da njoj nebi ko smetalo ali posto je ona umrla prva a on je jedini nasljednik i ostao je sam sve je spalo na mene tj jedini se brinem o njemu i sve drugo zato je i napravio ugovor novi na mene... 

E sad mi u gruntovnici kaze da se to sve mora dat na sud da bi ponistili tu zabiljezbu od pokojne kao davatelja uzdrzavanju, neko kaze da je dovoljan smrtni list... Sto mi je ciniti ja sam danas sam odnio svoj ugovor i tamo su rekli da ce napraviti zabiljezbu Al da nemogu izbrisati staru zabiljezbu prvog ugovora iako je stric sam to za trazio i donio smrtni list od supruge

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 54 minuta, Imilkoo je napisao:

 nije ni bila ostavinske iza nje posto nista nije posjedovala

Problem je što prema odredbama čl. 585 ZOO u konkretnom slučaju prava i obveze umrle davateljice uzdržavanja prelaze na njenog bračnog druga i potomke, e sad je situacija takva da je suprug ujedno i primatelj uzdržavanja dok potomaka nema, no takva pravna situacija nije utvrđena. 

Glede navedenog sam mišljenja da bi ipak bilo potrebno pokrenuti ostavinski postupak u kojem bi se utvrdile navedene činjenice. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija