Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

kira

suđenje u razumnom roku-naknada

Preporučene objave

U tijeku je suđenje za kazneno djelo,",teške provalne krađe," tužbu zastupa ODO, postupak je u tijeku i traje već sedam godina,,ja sam u postupku oštećeni,,dali imam pravo tražiti naknadu za suđenje u razumnom roku,,,

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zaštita prava na suđenje u razumnom roku normirana je kroz odredbe čl. 63-70. Zakona o sudovima, i ima "dve štenge" odnosno prije potraživanja novčane naknade nužno je obratiti se predsjedniku suda sa zahtjevom za zaštitu spomenutog prava. Tek tada, ukoliko do okončanja postupka ne dođe u određenom roku po rješenju predsjednika, može se potraživati novčana naknada, kao što citirani članci zakona specificiraju.

Iako u kaznenim postupcima, prema mojim saznanjima, vrlo rijetko bude dosuđena novčana naknada, ukoliko je u vašem slučaju predmet doista već 7 godina na sudu, za jednu "običnu" tešku krađu, smatram da biste mogli uspjeti u takvom zahtjevu, ali tek nakon što prvo tražite zaštitu samog prava, pa ni u naknadnom roku ne bude bila donesena meritorna odluka.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×