Jump to content

Utaja ili Krađa u Švicarskoj


Sk1312

Preporučene objave

Pozdrav svima, 

Posto se radi o Svicarskoj, mozda necu dobiti odgovore na pitanja, ali bar da pokusam. 

Radio sam do 21.5 u Svicarskoj kao konobar u jednom restoranu, Zivio sam u hotelskoj sobi u istom restoranu, bio prijavljen i imao Vizu, sve legalno.

Kad sam se vratio s godisnjeg, 15.5 sef je rekao da mu je otkazala zena za dorucak te da moram raditi i dorucak dok ne nadje drugog, to znaci dorucak rucak veceru, uglavnom radim ja tamo najmanje 12 do 15 sati na dan i vise to nisam mogao.

Kako sam imao pravo na placen godisnji za 5mj i odradio jos od 18 do 21.5, jednu vecer sam pukao i pokupio stvari, uzeo u restoranu u dva novcanika pologe (800chf) bar da si nesto nadmirim, i otisao preko noci.

Sef je to prijavio na policiju da sam ukrao 2000 franaka i otisao,sto jesam ali ne 2000 nego 800...

Ja sam par dana bio u Luzernu, pa su mi doma javili da me traze pa sam se isao javiti na policijsku stanicu, oni kazu da nemaju nista protiv mene u postupku, to sam se javio u Luzernu, drugoj policijskoj postaji. Zvao sam onda policijsku stanicu u Grindelwaldu (to selo di sam radio) rekli su da nazovem u cetvrtak (danas)

jer da ta osoba koja je zaduzena za to sta se desilo tek danas radi

(na sto sam poludio jer trebam ic u Hr) 

Poludio sam jer se zelim sam prijavit da to rijesimo a ne da me Interpol trazi, a oni da se javim u Cetvrtak (da sam ubio nekog sta bi onda i tako postupali)

Onda sam isao u Hrvatsku jer nemam di vise spavat a ni novca za boravak tamo, nikakvih problema na granici, jucer sam stigao danas nazvao i kazu da znaju o cemu se radi, da taj covjek zaduzen za to ce me sutra nazvati (opet sutra a ne cetvrtak kako smo se dogovorili)i ostavio sam broj svoj kao kontakt.

Ja trebam poceti raditi u Subotu 1.6 ovdje u HR, i zanima me (posto oni to tek sad pokretaju) dali ja moram doc dat izjavu u Svicarsku, te dali mogu odavdje, ili jednostavno pricekat da dodje poziv za sud, pa se onda pojaviti, jer mogu tek poslije ljeta.

Naravno ja cu reci sta sam napravio, ma da mozda nebi ni trebao, jer nema nikakvih dokaza, nitko me uhvatio nije, nema kamera ni nista da bi se reklo da sam to ja napravio, 

zato je i nadodao cifru jos do 2000chf

Hvala unaprijed ako tko zna sta radit...

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje bi se radilo o kaznenom djelu pronevjere (prema HR pravu). Je li tako i prema prvu CH, ne znam.

Uglavnom, ukoliko se radi o kaznenom djelu koje se progoni po službenoj dužnosti u CH, najvjerojatnije ćete morati barem jednom otići tamo i dati obranu, u protivnom bi se stvari mogle zakomplicirati u vidu nekakvih tjeralica ili uhidbenih naloga (što i ne mora biti, ali ponavljam kako ne poznajem pravo CH). Stoga vam svakako sugeriram da sa osobom zaduženom za predmet komunicirate i dalje i tražite savjet što treba napraviti, kako bi se sve ovo što je prije moguće riješilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija