Jump to content
Boxxer

Suvlasništvo - isplata

Preporučene objave

Poštovani,

vlasnica sam 1/3 kuće za odmor, što bih željela zadržati tj. geometrijskom podjelom odvojiti se od sestrinog dijela koji iznosi 2/3.

Zanima me, ukoliko ona pokrene postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice (jer se ne možemo dogovoriti oko ničega), može li me sudskom odlukom prisiliti na razvrgnuće isplatom (da ona isplati mene)?

Unaprijed hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 3 sati , Boxxer je napisao:

vlasnica sam 1/3 kuće za odmor, što bih željela zadržati tj. geometrijskom podjelom odvojiti se od sestrinog dijela koji iznosi 2/3.

U postupku razvrgnuća suvlasničke zajednice, razvrgnuće geometrijskom diobom je uglavnom neprovedivo i kada su suvlasnički omjeri 1/2 tako da ispada gotovo nemoguće u omjerima 1/3-2/3.

prije 3 sati , Boxxer je napisao:

može li me sudskom odlukom prisiliti na razvrgnuće isplatom

Za takovo što se traži da se učini vjerovatnim da za to postoji osobito ozbiljan razlog. Sudska praksa po pitanju ozbiljnog razloga je šarolika no uglavnom to zaista treba biti osobito ozbiljan razlog. Sama činjenica da je ona vlasnica 2/3 ne bi predstavljao osobito ozbiljan razlog.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Puno hvala na odgovoru! Htjela sam Vas još pitati, s obzirom da se nekretnina nalazi u Dalmaciji, a obje imamo prebivalište u Zagrebu, na kojem bi se sudu vodio postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice (prema našem mjestu stanovanja ili ovisno o lokaciji nekretnine)? Puno hvala!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 7 sati , Boxxer je napisao:

na kojem bi se sudu vodio postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice (prema našem mjestu stanovanja ili ovisno o lokaciji nekretnine)?

Nadležnost suda na čijem se području nalazi nekretnina. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio Marinko122
   Pozz, ima sam prometnu nesrecu prije dvi i pol godine pod utjecajem alkohola(1.96), naime udaria sam pješaka no dečko je proša bez vecih posljedica (pusten drugi dan iz bolnice) te je nakon godinu i po' dobia 14.600kn odstete od osiguranja, da bi on se sjetia za nekih 7mj  da oće još 50.000kn zbog dusevnih bolova itd itd te trenutno vodi sudske rasprave u Splitu s mojiim osiguranjem, naravno moje osiguranje na ovo ne pristaje te se stalno vuku po sudovima jer moje osiguranje misli da je to dovoljno novaca koliko mu je isplaćeno. 
   Zanima me jel ovo prolazi inace u sudskoj praksi i kolike su sanse da on dobije sve novce koje trazi (50.000kn)
  • objavio Dijana31
   Zanima me da li mi netko može reći koji je zakonski rok za isplatu otpremnine? U zakonu o radu to nigdje ne mogu naći. Riječ je o poslovno uvjetovanom otkazu zbog organizacijskih razloga. U otkazu je navedeno da radnik ima pravo na otpremninu, ali nije navedeno kada će biti isplaćena. Zadnja plaća je bila 3.09.2018. 
    
   Unaprijed hvala na odgovoru 
  • objavio Matrix
   Napomena:Izdavači i autori ne snose nikakvu odgovornost za eventualnu štetu koja može nastati zbog uporabe ovog predloška
  • objavio estera26
   Imam parcelu na kojoj je upisano nekoliko suvlasnika koji to u biti nisu.Koji su koraci da tu parcelu prenesem na sebe. Postoji li neki obrazac tužbe ili se to moze rijesiti na neki drugi nacin.Upisanisuvlasnici priznaju da je parcela moja.
 • Online korisnici×