Jump to content
Sign in to follow this  
goran1978

Drzavljanstvo

Preporučene objave

Majka mi je Hrvatica,Rodjen sam 1978god.u Crnoj Gori kao vanbracno dete.Znaci u rodni list upisan jedan roditelj.majcina adresa se tad vodila u Hrvatskoj,a rad u Crnoj Gori vodio kao terenski.Uzo sam ispis ove godine(gde nepise datum sticanja drzavljanstva,na pitanje nacelnici ko je mene upiso i koje godine?Ona je nasla da sam upisan automacki 1979god...1986god. upisujem osnovnu skolu na izvodu  pise drzavljanstvo:SFRJ,na upisu srednje skole 1994god.pise drzavljanstvo:SFRJ;na izvodima u to vreme je pisalo republika i drzava.primera radi:rodjen u Hrvatskoj pise:SRH-SFRJ

U mom slucaju nisu mogli da upisu SRCG-SFRJ,zato sto nismo imali adresu u Crnoj Gori,nego se moja majka vodila ko terenski radnik.Defakto ja sam rodjen Hrvat!!!

od 1984god. zivimo u Srbiji(majka i opet se vodi kao terenski radnik gde i doceku je penziju 1998god)2006god.  u jesen primoran sam zbog posla i zdrastvenog osiguranja da uzmem Srpsko drzavljanstvo. Zato sto je Crna Gora postala 2006god. u prolece nezavisna drzava.mene Crnogorci od tad vode kao njihov drzavljanin i ako ja nisam.Zato po sili zakona sam uzo ispis iz njihovog drzavljanstva ove godine.Na svo ovo obrazlozenje Hrvaskom konzulatu u Beogradu preko telefona ja nema uvjeta da imam pravo Hrvatsko drzavljanstvo.

Sto je apsurdno!Dal oni to rade sablonski  u konzulatu? ili je moguc zakazat razgovor?Hvala unapred na odgovoru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  

  • Online korisnici

    No members to show×