Jump to content

Drzavljanstvo


goran1978

Preporučene objave

Majka mi je Hrvatica,Rodjen sam 1978god.u Crnoj Gori kao vanbracno dete.Znaci u rodni list upisan jedan roditelj.majcina adresa se tad vodila u Hrvatskoj,a rad u Crnoj Gori vodio kao terenski.Uzo sam ispis ove godine(gde nepise datum sticanja drzavljanstva,na pitanje nacelnici ko je mene upiso i koje godine?Ona je nasla da sam upisan automacki 1979god...1986god. upisujem osnovnu skolu na izvodu  pise drzavljanstvo:SFRJ,na upisu srednje skole 1994god.pise drzavljanstvo:SFRJ;na izvodima u to vreme je pisalo republika i drzava.primera radi:rodjen u Hrvatskoj pise:SRH-SFRJ

U mom slucaju nisu mogli da upisu SRCG-SFRJ,zato sto nismo imali adresu u Crnoj Gori,nego se moja majka vodila ko terenski radnik.Defakto ja sam rodjen Hrvat!!!

od 1984god. zivimo u Srbiji(majka i opet se vodi kao terenski radnik gde i doceku je penziju 1998god)2006god.  u jesen primoran sam zbog posla i zdrastvenog osiguranja da uzmem Srpsko drzavljanstvo. Zato sto je Crna Gora postala 2006god. u prolece nezavisna drzava.mene Crnogorci od tad vode kao njihov drzavljanin i ako ja nisam.Zato po sili zakona sam uzo ispis iz njihovog drzavljanstva ove godine.Na svo ovo obrazlozenje Hrvaskom konzulatu u Beogradu preko telefona ja nema uvjeta da imam pravo Hrvatsko drzavljanstvo.

Sto je apsurdno!Dal oni to rade sablonski  u konzulatu? ili je moguc zakazat razgovor?Hvala unapred na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija