Jump to content
Sign in to follow this  
goran1978

Drzavljanstvo

Preporučene objave

Majka mi je Hrvatica,Rodjen sam 1978god.u Crnoj Gori kao vanbracno dete.Znaci u rodni list upisan jedan roditelj.majcina adresa se tad vodila u Hrvatskoj,a rad u Crnoj Gori vodio kao terenski.Uzo sam ispis ove godine(gde nepise datum sticanja drzavljanstva,na pitanje nacelnici ko je mene upiso i koje godine?Ona je nasla da sam upisan automacki 1979god...1986god. upisujem osnovnu skolu na izvodu  pise drzavljanstvo:SFRJ,na upisu srednje skole 1994god.pise drzavljanstvo:SFRJ;na izvodima u to vreme je pisalo republika i drzava.primera radi:rodjen u Hrvatskoj pise:SRH-SFRJ

U mom slucaju nisu mogli da upisu SRCG-SFRJ,zato sto nismo imali adresu u Crnoj Gori,nego se moja majka vodila ko terenski radnik.Defakto ja sam rodjen Hrvat!!!

od 1984god. zivimo u Srbiji(majka i opet se vodi kao terenski radnik gde i doceku je penziju 1998god)2006god.  u jesen primoran sam zbog posla i zdrastvenog osiguranja da uzmem Srpsko drzavljanstvo. Zato sto je Crna Gora postala 2006god. u prolece nezavisna drzava.mene Crnogorci od tad vode kao njihov drzavljanin i ako ja nisam.Zato po sili zakona sam uzo ispis iz njihovog drzavljanstva ove godine.Na svo ovo obrazlozenje Hrvaskom konzulatu u Beogradu preko telefona ja nema uvjeta da imam pravo Hrvatsko drzavljanstvo.

Sto je apsurdno!Dal oni to rade sablonski  u konzulatu? ili je moguc zakazat razgovor?Hvala unapred na odgovoru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×